Hírek

4 nm-es Qualcomm SoC-val jöhet a Huawei Mate 50 széria

A Huawei P50 széria több hónap csúszással került bejelentésre, de már jönnek a pletykák a Mate 50-ről is.

A Huawei P50 modellek július végén mutatkozott be, megjelenésére viszont várni kell, elsőnek a kínai felhasználók vásárolhatják meg, nemzetközi megjelenése még nem ismert. A tavaszihoz képest jelentősen későbbi bemutató kapcsán korábban már olyan pletykák is felmerültek, hogy a Huawei Mate 50 széria meg sem jelenik. 

Mindennek ellenére most felmerült egy olyan pletyka, hogy a készülék jön, ráadásul egy új Qualcomm megoldással. Állítólag a Snapdragon SM8450+ típusszámú SoC kerülhet bele. 

Erről az SM8450-ről egyelőre sokat nem tudni egyébként, mert nincs bejelentve még. A kiszivárgott hírek, vagy sokkal inkább pletykák alapján már egy új, 4 nm-es gyártástechnológiával készülhet majd. Azt még nem tudni, hogy a Samsung, vagy a TSMC gyártja-e. Az új SoC állítólag a Snapdragon X65 5G modellem debütál.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogy a Huawei Mate 50 széria ezt kaphatja-e, azt jelenleg nehéz megbecsülni. Ha feltesszük, hogy igen, akkor viszont szinte biztosan azzal kell számolni, hogy idén nem jelenik meg a készülék. Ennek oka, hogy a Snapragon 888+ SoC-val szerelt modellek még most kerültek piacra és kevésbé valószínű, hogy rögtön pár hónapon belül újabb, még jobb SoC-t vezetne piacra a Qualcomm, ráadásul elsők között a Huawei-jel.

Persze kérdéses az is, hogy kaphat-e 5G-vel szerelt SoC-t a Huawei a Qualcommtól. A P50-hez kifejezetten 4G-s verziót készített az amerikai cég a Snapdragon 888-ból, hogy megfeleljen az amerikai kormány szabályozásainak.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával