Hírek

A Huawei alapítója interjút adott az amerikai szankció után

A Huawei alapítója, Ren Zhengfei beszélt a vállalatot ért szankciókról, azok esetleges következményeiről, jövőbeli lehetőségekről.

Ren Zhengfei

A vezető elmondta, hogy régóta készültek arra, hogy az USA-Kína gazdasági csatában meglépi ezt Donald Trump, emiatt különösebben az sem befolyásolja a Huawei-t, hogy 90 napos általános engedélyt kapta a kereskedésre, maradnak az eredeti vészhelyzeti forgatókönyvnél, amelyet erre a szankcióra dolgoztak ki.

Az ilyen kritikus pillanatokban hálás vagyok az amerikai vállalatoknak, hiszen nagyban hozzájárultak a Huawei fejlődéséhez és ez ügyben is lelkiismeretességüket mutatták. Amennyire tudom, az amerikai vállalatok komoly erőfeszítéseket tette azért, hogy meggyőzzék a kormányukat, engedjék meg, hogy továbbra is együttműködjenek a Huawei-jel – mondta Ren Zhengfei.

Az alapító az interjúban hangsúlyozta, hogy a kereskedelmi korlátozások a hálózati részleg ellen felhozott jogtalan vádak miatt születtek meg, azonban pont ezt a részt nem érinti a tiltás, a Huawei 5G-s hálózatok bevezetését egyáltalán nem zavarja a partner országokban a lépés. Zhengfei elmondta, hogy az amerikai kormány alábecsüli a Huawei képességeit, a cég úgy látja, hogy a konkurens hálózatfejlesztő vállalatoknak 2-3 év kell, hogy felzárkózzanak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A 74 éves Ren Zhengfei egy híres magánszemély, aki korábban visszavonultan élt és szinte sosem adott interjút. A cég és az USA kormánya közötti feszültség hatására lépett elő a közelmúltban. A Huawei megalapítása előtt a kínai Népi Felszabadító Hadsereg mérnökeként dolgozott, többek között emiatt gondolják az Egyesült Államokban, hogy kémkedhet a cégen keresztül a kínai kormány.

A Huawei támogatása nem feltétlenül jelenti azt, hogy Huawei okostelefont kell vásárolnia. A családtagjaim nagyon hosszú ideje használnak Apple készülékeket – mondta Ren Zhengfei

USA 90 napos, általános engedélyt adott ki a Huawei-nek azért, hogy a meglévő amerikai ügyfeleit ne érje kár. A Huawei tegnapi közleménye alapján a jelenlegi felhasználókat, illetve azokat, akik most vesznek Huawei telefont, nem érinti az eset, az ő szolgáltatásaik megmaradnak.

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Forrás
Globaltimes

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával