Hírek

A Huawei elküldte a kémkedéssel gyanúsított alkalmazottat

A Huawei alapjaiban akarja elfolytani a gyanúkat, amelyek a kémkedési vádakat illeti, ezért újabb lépéseket tett a cég.

A kínai tech óriás kirúgta Weijing Wangot, a vállalat lengyel ágazatának munkatársát, akit kémkedés vádjávan gyanúsítanak Lengyelországban. A biztonsági szakértők szerint a kémkedésnek nem volt közvetlenül köze a Huawei-nek, az az alkalmazott saját “akciója” volt, azonban az eset kellemetlen helyzetbe hozta a Huawei-t és ezt nem engedheti meg a vállalat a munkavállalóinak.

Az incidens rosszkor történt, hiszen az Egyesült Államok azzal vádolja a Huawei-t egy ideje, hogy Kína kormánya számára kémkedik, a tavalyi év végén komoly gondot okozott az, hogy Kanadában előzetes letartóztatásba helyezték Meng Wangzhou-t, a Huawei pénzügyi igazgatóját (nem a kémkedési gyanú miatt), szóval egy újabb, negatív hír nem tesz jót a vállalat hírének és törekvéseinek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A lengyel belső ügyekért felelős miniszter, Joachim Brudzi kérte az Európai Uniót és a NATO-t, hogy vizsgálják meg az esetet és szükség esetén hozzanak tilalmat a Huawei termékek ellen (ez elsődlegesen a hálózati termékre vonatkoznak, nem az okostelefonokra). Ezzel szemben Lengyelország nem zárkózik el most sem a Huawei termékeitől, azonban megvizsgálják az 5G hálózati lehetőségeket ismételten. Érdekesség, hogy a Huawei Consumer Business Group, azaz a vállalat fogyasztói ágazatának CEE&Nordic régiójás központja pont Lengyelország, tehát a márkának is nagyon fontos terület országról van szó, amit biztosan nem szeretnének elveszíteni.

A Huawei Technologies közleménye az esettel kapcsolatban: 

A Huawei Technologies betartja a hatályos nemzetközi és helyi törvényeket, szabályozásokat minden egyes országban, ahol működik. Minden munkavállalótól megköveteljük ugyanezt a magatartást. A lengyel esetet – mivel a történteket meg kell ismernünk és kivizsgálnunk – a Huawei Technologies egyelőre nem tudja kommentálni.

Forrás
Engadget

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával