Hírek

A Huawei regisztráltatta a Hongmeng szóvédjegyet

A Huawei Kínában szabadalmi jegyzékbevételt kezdeményezett az esetleges jövőbeli operációs rendszerének nevéhez.

Angolra fordítva HongMeng a neve annak a szóvédjegynek, amelynek bejelentését a hatóságnál még 2018 augusztus 24-én tette a Huawei, május 14-én jelent meg az publikusan és a Huawei-nek kizárólagos használati lehetősége van rá 2029. május 13-ig. Mivel ez a név több alkalommal felbukkant már a céget érintő pletykákban, jó esély van arra, hogy ez lehet a vállalat saját operációs rendszerének neve Kínában.

Huawei logó

Richard Yu CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy akár ősz végére elkészülhet és kiadásra kerülhet a Huawei operációs rendszere Kínában, azonban csak akkor, ha nincs más lehetőség és nem működhetnek együtt a Google-lel és Microsofttal.

A már megvásárolt és még a raktárakban álló készülékeket nem érinti az amerikai döntés

Ma, a Huawei-nél továbbra is elkötelezettek vagyunk a Microsoft Windows és a Google Android iránt. De ha ezeket nem tudjuk alkalmazni, a Huawei előveszi a B tervét és a saját operációs rendszerünket fogjuk használni – mondta a vállalat vezérigazgatója, Richard Yu.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Valószínűleg ez a Hongmeng név csak az ázsiai régióban lesz használatos. Richard Yu elmondása alapján a Kínán kívüli saját OS megjelenés legahamarabb 2020 első felében történhetne meg, ekkorra valószínűleg egy angolosabban hangszó nevet használna a vállalat a nemzetközi kiadáshoz.

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Forrás
CNBeta.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával