Hírek

A Huawei szállíthatja az Apple-nek az iPhone-ok 5G chipjeit

A Huawei alapítója, Ren Zhengfei beszélt arról, hogy a vállalat továbbra is “nyitott szemléletű” és szükség esetén értékesítheti az 5G chipjeit más cégek, például az Apple számára.

Az alapító pozitívan beszélt az Apple korábbi vezetőjéről, Steve Jobsról, szerinte ő nagyszerű volt, nem azért mert megalapította az Apple-t, hanem mert megalkotta a mobilinternet korszakát.

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója
Ren Zhengfei, a Huawei alapítója

A CNBC-nek azt is elmondta, hogy korábban a Huawei csinált hibákat az okostelefon részlegén belül, de tanultak belőle és ennek köszönhető az, hogy a Huawei legnagyobb részlege 2018-ra a Consumer Business Group lett, amely megelőzte a hálózati ágazatot is.

Ren Zhengfei szerint a telefonos üzletáguk továbbra is profit orientált és nem veszíthetnek nyereséget a piaci részesedést hajszolva.

Huawei Balong 5000 + Kirin 980

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Korábban felmerültek a hírek, hogy az Apple iPhone-jai a jövőben nehezen állhatnak át az 5G-s világra, ugyanis jelenleg sem az Intel, sem a Qualcomm esetében nem tűnik járható útnak, hogy jövőre megfelelő 5G modemet biztosítsanak az amerikai vállalatnak. Ennek kapcsán merültek fel a pletykák, miszerint akár a Huawei által fejlesztett Balong 5000, vagy egyéb jövőbeli modem is belekerülhet a következő iPhone-okba.

A Huawei nem csak élen jár az 5G fejlesztésben, a Mate X a világ első 5G-s okostelefonja, amely megkapta a CE tanúsítványt, amely elengedhetetlen az európai forgalmazáshoz.

Forrás
CNBC

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával