Hírek

A Mate X megkapta az 5G CE tanúsítványt

A Huawei Mate X lett az első okostelefon, amely megkapta az 5G CE tanúsítványt TÜV Rhenlandtól.

A németországi, nemzetközileg elismert  TÜV tüzetesen átvizsgálta a Huawei Mate X-et és az zökkenőmentesen átvészelte a szigorú tesztet, ezzel ez lett az első 5G-s okostelefon, amely megkapta az Európai Unio jóváhagyását is.

A Mate X megkapta az 5G CE tanúsítványt

Az előző generációs kommunikációs technológiával és termékekkel összehasonlítva az 5G-s eszközök sokkal összetettebbek. Az 5G hitelesítési tesztek standardjai, illetve eszközei még mindig fejlesztés alatt állnak. Emiatt volt példátlan kihívás az első 5G-s okostelefon értékelése. A Huawei és a TÜV Rheinland közösen együttműködve ért el áttörést a kulcsfontosságú tanúsítási technológiában. A jövőben a Huawei továbbra is együttműködik a TÜV Rheinlanddal, hogy együtt további kommunikációs terméktanúsítási technológiákat kutassanak és az 5G-s eszközök kereskedelmi célú felhasználását segítsék elő.  – mondta Bruce Lee, a Huawei Fogyasztói Üzletágának készülékekért felelős alelnöke.

A Huawei első 5G képes okostelefonja, a Mate X a világ legkorszerűbb technológiáit és szabadalmait kapta meg. Az összehajtható kijelzős készülék a Balong 5000 chipet tartalmazza, amely a világ első multi-mode 5G chip 7 mn-es gyártástechnológiával, amely képes egy chipen belül kezelni a 2G, a 3G, a 4G és az 5G hálózatokat is. AZ a chip képviseli jelenleg az iparág 5G letöltési sebesség referencia értékét a Sub-6Ghz-es tartományban elért 4,6 Gbps-os sebességgel. A Balong 5000 a világ a első lapkakészlete, amely támogatja az SA és NSA hálózatokat, képes alkalmazkodni a különböző hardverkövetelményekhez és formátumokhoz, így a Huawei Mate X lett az első igazi 5G-s okostelefon. A Huawei négy 5G-s antennát integrált további élvonalbeli technológiával együtt a Huawei Mate X vékony, összecsukható készülékházába.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kezünkben a Huawei Mate X (fotók és videó)Kezünkben a Huawei Mate X (fotók és videó)

A TÜV Rheinland felelősséget vállalt a CE certifikáció teljes folyamatáért a Huawei 5G-s telefonjai esetében. A CE tanúsítvány egy olyan Európai Unióban nélkülözhetetlen minőségi követelmény, amely nélkül nem értékesíthető az EU-ban a termék. A CE tanúsítvány biztosítja a felhasználókat, hogy a termék megfelel a vezeték nélküli, a biztonsági, az elektromágneses kompatibilitás, az egészségügy, a környezetvédelem és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos irányelveknek.

A Huawei Mate X teljesítette a CE certifikációs teszteket, amely a szigorú előírások és szabályok betartásának köszönhető a fejlesztési folyamat során. A készülék rádiófrekvenciája (RF), elektromágneses kompatibilitása (EMC), SAR értéke egyaránt megfelelt a szigorú CE vizsgálaton.

Boldog vagyok, hogy a TÜV Rheinland tanúja volt a Huawei globális 5G technológiai előretörésének és ez az esemény egy izgalmas hír az egész ipar, valamint a fogyasztók számára. A TÜV Rheinland sok éve keményen dolgozik a vezeték nélküli kommunikációs technológiák területén. Bízunk benne, hogy továbbra is szorosan együttműködhetünk a Huawei-jel, hogy létrehozzuk, támogassuk és tanúja lehessünk az 5G új korszakának – mondta Stefan Kischka a TÜV Rheinland képviseletében.

Azzal, hogy a Huawei Mate X megkapta az 5G CE tanúsítványt, megnyílt az út az európai forgalmazás előtt. Indiában megvásárolható lesz idén, de biztosak vagyunk benne, hogy 2019 második felében az EU-ban is fel fog bukkanni a készülék.

A Huawei Mate X mellett az MWC 2019-en bejelentésre került a Huawei Mate 20 X 5G-s kiadása is!

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával