Hírek

A Huawei-t okolja a Qualcomm a rosszabb negyedévéért

A Qualcomm második negyedéves gyengébb szerepléséért a Huawei-t tennék felelőssé.

Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezérigazgatója szerint a Huawei “ellopta” a piaci részesedést az ügyfeleiktől, mint például a Xiaomi, az OPPO és a Vivo. A San Diego városában található vállalat bevétele és profitja is alacsonyabb volt a második negyedévben a vártnál, részvényei értéke 6%-kal csökkent.

Steve Mollenkopf, a Huawei CEO-ja
Steve Mollenkopf, a Huawei CEO-ja

A Huawei 2019 Q2-ben is növekedni tudott az amerikai szankciók ellenére is. A vállalat felső- és felsőközépkategóriás telefonjaiban mostanra kizárólag a HiSilicon által fejlesztett Kirin chipek találhatók és a belépő, alsó-középkategóriás telefonok esetén használ csak más gyártók chipjeit, viszont ez esetben is a Qualcomm mellett például MediaTeket is.

Huawei: kétszámjegyű a növekedés 2019 első felében

Azzal, hogy a Huawei eladásai növekednek, csökken a konkurens telefongyártók eladásai, amivel pedig a Qualcommot súlytja közvetve.

A Huawei céltudatosan igyekezett jó ideje csökkenteni a Qualcomm processzorok használatát telefonjaiban, hogy ezzel is mentesüljön az amerikai termékek használata alól. Legutóbb a hazánkban is megjelent Huawei Y7 2019-es modell debütált Snapdragon processzorral szerelve, tavasszal.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával