Hírek

A szabadalmait bemutató weboldalt hozott létre a Huawei

A Huawei létrehozott egy weboldalt, amelyen a szabadalmait mutatja be. A Patent Wall (szabadalom fal) célja a vállalat elmúlt években elért innovációinak bemutatása.

Huawei Patent Wall

A Huawei 40 ezer szabadalom családdal rendelkezik, ezen belül pedig 100 ezer különböző szabadalomal. A vállalat leírása szerint szabadalmaik 90%-a innovatív volt bejegyzésekor a világon, ezeknek köszönhetően nem csak Kína legnagyobb szabadalom tulajdonosa lett a cég, hanem nagyszerű kapcsolatokat alakított ki a kommunikációs iparral, valamint a tecnohlógiai innovációi segítenek támogatni a fogyasztókat, partnereket egyaránt.

Huawei Patent Wall

A jelenleg csak kínai nyelven elérhető weboldal 729 szabadalomba enged betekintést, olyan kategóriákra bontva, mint az 5G, a Wi-Fi, operációs rendszerek, okos autózás, optikai technológiák, vagy éppen számos jövőbe mutató technológiák, int az EVS, a VVC és a HEVC szabadalmi családok.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A weboldallal együtt a cég kiadott egy “Huawei Innovation and Intellectual Property White Paper 2020” dokumentumot is, amely a Huawei innovációs történelméről, szabadalmairól szól. A White Paper, azaz magyarul fehér könyv, amely egy szervezet, vállalat vitalosnak tekinthető véleményét fogalmazza meg valamilyen témáról – ezen esetben a Huawei innovációiról, szabadalmairól szól.

Huawei Patent Wall

Ezzel a fehér könyvvel szereténk megmutatni az elmúlt 30 évben elért innovációink történetét, illetve bemutatni hosszú távú elkötelezettségünket a szabadalmak tiszteletben tartására, védelmére és azokhoz való hozzájárulása iránt.  – mondta Song Liuping, a Huawei jogi vezérigazgatója.

Jelenleg a Huawei nem csak Kínában a legnagyobb szabadalom tulajdonos, világszerte is a legnagyobbak között van, ráadásul a jövőt nagyban meghatározó 5G-s standardok közül a legnagyobb technikai szereplő, a legtöbb fontos szabadalmat birtokolja. Ezért is fontos az a bejelentés is, miszerint az 5G-s okostelefonok után a gyártóknak jogdíjat kell fizetni, ha azok használják a Huawei szabadalmait, amelyek egyébként alig megkerülhetők.

Minden 5G-s telefon után jogdíjat szedne a Huawei

Forrás
patents.huawei.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával