Hírek

Minden 5G-s telefon után jogdíjat szedne a Huawei

A Huawei Technologies bejelentette, hogy a jövőben jogdíjat számol fel azon gyártók felé, amely a szabadalmaztatott 5G technológiáikat használják.

A Huawei közlése szeirnt az 5G mobilhálózatokhoz csatlakozni képes telefonokért 2 dollár 50 centet, azaz nagyjából 760 forintot fog felszámolni egységesen jogdíjként.

Digitális referenciavárossá tenné Sencsent a Huawei

A Huawei-é a legtöbb fő 5G szabadalom

Ez a lépés azért is jelentős a teljes telefonos iparág számára, mert a Huawei Technologies az egyik legnagyobb 5G szabadalmi bejegyző vállalat, gyakorlatilag megkerülhetetlen a cég, ha 5G-s termékekről van szó. Ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben a kínai Xiaomi, a dél-koreai Samsung, vagy éppen az amerikai Apple ugyan úgy kénytelen lesz a Huawei felé jogdíjakat fizetni az összes eladott 5G képes telefon után.

Song Liuping, a Huawei Technologies jogi vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy lehetővé teszik a vállalatok számára (ide értve az Amerikai Egyesült Államokbeli cégeket is), hogy az 5G szabadalmaikat a vállalat felelősségének és kötelezettségeinek megfelelően, tisztességesen használják fel, illetve elmondta, hogy a Huawei által megállapított jogdíj alacsonyabb is, mint amelyet konkurensei, pl. a Qualcomm, vagy éppen az Ericsson kér.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Óriási pénzösszeggel pörgeti az innovációs gépezetet a Huawei

A Gartner piackutató cég korábbi előrejelzése alapján kicsivel több mint 1,5 milliárd új okostelefon kerülhet piacra 2021-ben, ezeknek kb. 35%-a lehet már 5G képes, azaz nagyjából közel 540 millió darab telefonról beszélhetünk, amelyek jó része után darabonkénti 2,5 dolláros jogdíjat szedhet a Huawei Technologies. A kínai gyártó telefoneladási számai 2021-ben valószínűleg jelentős mértékben esnek az amerikai szankciók okán, azonban ezzel a jogdíj szedéssel jelentős bevételre tehet szert a cégcsoport a telefon piacról.

A szabadalmait bemutató weboldalt hozott létre a Huawei

Forrás
nkg.or.jp

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával