Hírek

A Volkswagen felvásárolhatja a Huawei autós üzletágát

Egyes pletykák szerint a Huawei autós üzletágát felvásárolhatja a Volkswagen.

Egyelőre egyik fél sem erősítette meg, vagy kommentálta a híreket, de német források úgy tudják, hogy a Volkswagen tárgyalásokat folytat a Huawei-jel azzal kapcsolatban, hogy felvásárolnák a cég autós divíziójának Kínán kívüli részét.

Dongfeng Seres SF5
A Dongfeng Seres SF5 a kínai premieren.

Ez a hír több szempontból is monumentális és jelentős. A Huawei óriási erőfeszítéseket tett az utóbbi időben, hogy bekerüljön az autós piacra. A fejlesztései érintették az elektromos autók meghajtási rendszerét (Huawei DriveOne rendszer), vannak önvezetésre irányuló előrehaladott fejlesztések, a HarmonyOS-t is integrálták és csináltak belőle autós fedélzeti egységet, illetve a HiCar egy az Android Auto és Apple CarPlay-hez hasonló funkció.

A huawei DriveONE rendszere elektromos meghajtási rendszert kínál az autógyártóknak
A huawei DriveONE rendszere elektromos meghajtási rendszert kínál az autógyártóknak

Kínában már számos autó kapható, amely a Huawei technológiáit tartalmazza, bár ezek egyelőre nem kerültek más piacra ki. Egyelőre nem is mutatkozott túl sok nemzetközi mozgolódás. A Dongfeng hazai importőre korábban beharangozta, hogy jöhet a SERES SF5 modell Magyarországra, viszont hónapok óta csend van ezzel kapcsolatban, kérdéses, hogy valóban érkezhet-e végül.

Ilyen lesz a Huawei autós rendszerének felülete
A Huawei HarmonyOS autós felülete

A pletykák szerint márciusban születhet meg a felvásárlás, amely több milliárd euró összegű lehet. Ezzel a Volkswagen az elektromos autó üzletágát bővíthetné komoly technológia megoldásokkal, a Huawei pedig nagy készpénz mennyiséghez juthatna. Ámbár a pénz nem minden, hiszen ezzel egyúttal a kínai cég teljesen lemondana a nemzetközi autós piacról. Kérdés, hogy voltak-e reális tervei ezzel kapcsolatban a vállalatnak, hiszen az amerikai embargó miatt alapból nehéz a nemzetközi kapcsolatokat építeni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei-nek évek óta van egyébként kapcsolata a Volkswagen csoporttal. Az MWC 2018-ban egy átalakított Porsche Panamerában demózta az AI képességeit a Mate 10 Pro telefonnak a Huawei azzal, hogy az autót a telefonban található AI vezette.  2019-ben a Huawei P30 Pro már támogatta a CarKey funkciót, aminek segítségével egyes AUDI modellekben az autó kulcsát kiválthatta az okostelefon.

Forrás
Manager Magazin

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával