FrissítésHírek

Ezeket az újdonságokat tartalmazza az EMUI 9.1

A Huawei P30 és P30 Pro modelleken debütált az EMUI 9.1-es verzió, amely több fontos újítást, funkciót is hozott, ráadásul már több más készülékre is elérhető frissítés formájában.

EMUI 9.1

Az EMUI 9.1 lecseréli a korábbi F2FS fájlrendszert az új, EROFS névvel ellátott megoldásra. Ez több szabad háttértárat jelent alap állapotban, illetve a véletlenszerű olvasás akár 20%-kal is gyorsabb lehet a korábbi kiadásokhoz képest.

EMUI 9.1 EROFS fájlrendszer

A legújabb EMUI 9.1 már tartalmazza a GPU Turbo 3.0 verzióját, amely azért fontos, mert ez már 25 különböző játékot támogat. Az érintett appok futtatása során többek között akár 10%-kal lehet alacsonyabb az SoC erőforrásfelhasználása, illetve tovább optimalizálja a játékélményt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

25 támogatott játékot hozott a GPU Turbo 3.0

Bekerült a Galéria alkalmazásba a Huawei Vlog funkció, ezzel lehetőség van egyszerűen megszerkeszteni a videót, a mesterséges intelligencia automatikusan kiemeli a lényeges részeket, a videó pedig ellátható további effektekkel, háttérzenével.

A bekapcsológomb 1 mp-es megnyomásával azonnal indítható a Google Segéd asszisztens, így ezt a szolgáltatást a rendszer bármely pontjáról el lehet érni.

Az EMUI 9.1-gyel elérhetővé válik a Huawei Share OneHop funkció, aminek segítségével egyes Matebook notebookok és a telefon között lehet rendkívül gyorsan kapcsolatot létesíteni, fájlküldéshez, illetve további funkciókhoz. Az itthon elérhető notebookok közül a Matebook 13 támogatja ezt.

A telefonod lehet az autód kulcsa. Egyes új AUDI modellek esetében a Huawei CarKey funkció segítségével a telefon NFC chipjével és az EMUI 9.1-gyel helyettesíthetó az autó kulcsa, lehetőség van kinyitni a bezárt ajtót, illetve a motorindítás is teljesen kulcsmentes, telefonnal vezérelhető lehet.

A Huawei Egészség alkalmazással már nem csak kültéri aktivitást lehet rögzíteni, hanem akár futógépen történt sportolást is. Ehhez elég a támogatott futógépekbe tenni az EMUI 9.1-et futtató Huawei okostelefont, amely a mozgás közben létrejött rezgéseket érzékelve rögzíteni a megtett lépéseket, a távolságot, sebességet, időtartamot.

Az alábbi telefonokra érhető már el az EMUI 9.1

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával