Akció

Angol billentyűzetes Huawei Matebook D15 érkezett Magyarországra

Nagyjából 2,5 éve már, hogy a Huawei elérhetővé tette a notebookjait Magyarországon, amelyek azóta mindig magyar billentyűzet kiosztással voltak elérhetők, azonban most érkezett angol lokalizációval is.

Bemutatkozott a Huawei Matebook D 15 notebook

Még 2018. végén jelentette be a Huawei, hogy Magyarországra érkezik a Matebook X Pro és a Matebook D notebook duó, azóta pedig több újdonság is megjelent. A tavalyi évben egészen nagy offenzívát tudott összehozni a Huawei a mindennapi használatra szánt modellekkel, a Matebook D15 kifejezetten sikeres volt, de mellette elérhető volt a Matebook D14, illetve a Matebook 13 is.

A 2020-as Matebook D15, még a tavalyi, magyar billentyűzetes készletből

2021 elejére szinte eltűntek a notebookok megint hazánkból a boltok polcairól. Ennek oka összetett, egyrészt a koronavírus járvány miatt a piac rendkívül sok notebookot szívott fel, másfelől pedig a globális félvezetőhiány is okozhat ellátásbeli problémákat.

Korábban mindig magyar billentyűzettel voltak elérhetők a Matebookok, ezt azonban nem egyszerű összehozni, hiszen a lokalizáció viszonylag drága egy olyan termék esetében, amely kis darabszámú (hiszen Magyarországon nem lehet olyan nagy mennyiséget eladni egy termékből, mint mondjuk a közel tízszer nagyobb német piacon).

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Valószínűleg azért, hogy ne tűnjön el teljesen a kínálatból a Matebook sorozat, érkezett angol billentyűzettel Matebook D15 Magyarországra, amely bár szűkebb célközönségnek szól, hiszen sokak kihagyhatják azt angol billentyűzettel, de végül is legalább van opció. Ugyan az a 2020-as modell érhető el, ami korábban is kapható volt (akkor még magyar billentyűzettel), AMD Ryzen 5 3500U processzorral, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel. A Hivatalos viszonteladóknál jelenleg kb. 220-250 ezer forint közötti áron fut ez a modell.

Hol érdemes Huawei-t vásárolni?

Európa-szerte jelenik már meg a 2021-es Matebookok felhozatala, reméljük, hogy rövidesen Magyarországra is megérkeznek az új modellek, immáron ismételten magyar billentyűzettel.

Huawei MateBook D 15 notebook bemutató

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával