Hírek

Az Apple megoldását használja majd a Qi2 vezeték nélküli töltés szabványa

Bejelentették a Qi vezeték nélküli töltési standard második generációját, amely jelentős újdonságokat hoz majd a jövő telefonjaiba.

A standardot fejlesztő Wireless Power Consortium a CES 2023-on mutatta be a Qi2-t, amely az eredetileg 2008-ban debütált vezeték nélküli töltés következő, nagyobb mértékű ugrása.

Az Apple megoldását használja majd a Qi2 vezeték nélküli töltés szabványa

A legnagyobb változás a standard esetében az Apple által fejlesztett MagSafe megoldás adaptálása lesz. A 2020-ban debütált iPhone 12-nél vált elérhetővé a MagSafe, amely a vezeték nélküli töltő korongot mágnesekkel pozícionálta a megfelelő helyre, így nem csak azt biztosította, hogy jó helyen legyen a telefon a töltéshez, hanem akár tartóként is szolgál a megoldás autóban, asztalon egyaránt.

A WPC sajtóközleménye szerint a Magnetic Power Profile a Qi2-ben garantálja, hogy a telefon a megfelelő pozícióban lesz rögzítve a mágneseknek köszönhetően. Ezzel a töltés teljesítmény átvitele és hatékonysága is növelhető. Emellett a megoldással már nem csak vízszintes felületeken lesz használható a töltés, hanem függőleges, vagy döntött elemeken is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az első okostelefonok a Qi2 standarddal várhatóan 2023 végén jelenhetnek meg (a CES 2024-en biztosan több újdonságot bemutatnak majd).

Kezdődik a CES 2023, a HUAWEI nélkül

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával