Hírek

Bemutatkozott a Huawei Nova 4e

Kínában a Huawei frissen bejelentette a Nova 4e modellt, amely egy közékategóriás készülék három hátlapi kamerával.

Tavaly a Nova 3e volt az a modell, amelyben debütált a notch a Huawei márkán belül, ezzel a készüléket korszakalkotónak lehet nevezni, még akkor is, ha itthon kevesen hallottak róla (Magyarországon az európai kiadása Huawei P20 Lite néven került piacra). Az új Huawei Nova 4e okostelefon 6,15”-os FullHD+-os kijelzője is tartalmaz notch-ot, azonban ezúttal már csak az apró méretű, Dewdrop notch-ról, vagy csak inkább kameraszigetről beszélhetünk. Itt egyébként egy 32 megapixeles előlapi kamera helyezkedik el, amely nem csak azért különleges, mert megkapta a fotózáshoz az AI szépítő effektust, hanem mert ezt használja a telefon az arcfelismerésre.

Bemutatkozott a Huawei Nova 4e

A készülék hátlapjára három kamera került. Az elsőszámú szenzor 24 megapixeles, f/1.8-as aperatúrával, ezt egészíti ki a másodlagos 2 megapixeles szenzor, amely elsődlegesen a mélységélességért felel. A harmadik kamera mondhatni “különálló”, ez ugyanis egy 8 megapixeles 120°-os ultra-széles látószögű kamera.

Az üveg borítású hátlapra került még az ujjlenyomat olvasó, illetve meg kell említeni az új színárnyalatokat is, hiszen itt is elérhető a kéttónusú megjelenés, amely fényre változik. A fekete és fehér mellett kékben jelenik meg a Nova 4e okostelefon.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bemutatkozott a Huawei Nova 4e

A készülékház belsejében a Kirin 710-es SoC található meg, a 12 nm-es chip nyolc maggal rendelkezik, illetve egy ARM Mali-G51 MP4 GPU-val. A Nova 4e kétféle kiépítésben lesz elérhető, az alapmodell 4 GB RAM-ot kap, míg az erősebb kiadásba 6 GB RAM kerülhet és mind a két verzióban 128 GB háttértár foglal helyet, amely microSD-vel további 512 GB-tal bővíthető akár.

A Huawei Nova 4e 3340 mAh kapacitású akkumulátort kapott, amely USB-C csatlakozón keresztül 18 wattos gyorstöltéssel táplálható. Van Dual 4G VoLTE, 802.11ac WiFi (2,4 és 5 GHz), Bluetooth 4.2 LTE, GPS, GLONASS egyaránt. A telefon Android 9.0 Pie és EMUI 9.0 rendszert futtat gyárilag.

A Huawei Nova 4e okostelefon 64 GB-os kiadása Kínában 1999 jüan lesz, ez hozzávetőleg olyan 83 ezer forintnak felel meg, míg a 128 GB-os kiadásért 2299 jüant kell fizetni, ez kicsivel 100 ezer forint alatt marad.

A Nova 4e ezen a néven nem fog megjelenni Magyarországon, ez szinte biztos. Azonban az mindenképpen fontos előzmény, hogy tavaly a Nova 3e európai kiadása Huawei P20 Lite néven jelent meg Magyarországon. És akkor a Huawei P30 széria bemutatója következik, március 26-án, Párizsban!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával