Hírek

Huawei nova 3e – indul a notch-korszak

Bemutatkozott a Huawei Nova 3e, a vállalat első notch-os kijelzővel ellátott készüléke, ami sok szempontból nagyon érdekes.

Huawei nova 3e - indul a notch-korszak

Ázsiában debütált a nova 3e néven futó okostelefon, amely 5,84”-os, 19:9 képarányú kijelzőt kapott. Érdekesség, hogy a felső részen belóg egy szenzorsziget, az úgynevezett notch, ezen kívül pedig a kijelző sarkai ívelten lekerekednek, nincs egy 90 fokos szög sem. Az IPS panel felbontása 2280×1080 képpont. A felső, 120 pixel magas sor, amelybe belelóg a szigetbe “kikapcsolható”, amely kb. annyit jelent, hogy itt csak a rendszerértesítések jelennek meg, az alkalmazások ezt a részt ilyenkor nem használják, hanem csak 18:9-es arányban jelennek meg, a notch alatt.

Mi az a notch? Katt ide!

A telefon belsejében a Kirin 659-es SoC van. A négy darab 2,36 GHz-es és négy 1,7 GHz-es processzormag nem ismeretlen, a Huawei P Smartban és a Mate 10 Lite-ban is ez van. Ezen kívül a telefon 4 GB RAM-ot, illetve 64 GB háttértárat kapott, ezzel növelve a prémium érzést.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei nova 3e - indul a notch-korszak

A fém keretet elől és hátul is üveg borítja, ráadásul a hátlapon fényesen csillogó, amely egészen jól néz ki. A kijelző szigeten egy 16 megapixeles kamera van, míg a hátlapra a “megszokott” 16+2 megapixeles dual kamera került.

A Huawei nova 3e 3000 mAh kapacitású beépített akkumulátorral rendelkezik, ezt gyorstöltéssel lehet feltölteni (9 V 2 A, 18 W) USB-C csatlakozón keresztül, szóval végre a középkategóriában is megjelenik az új, párhuzamos csatlakozó dizájn. Az ujjlenyomat olvasó a hátlapra került, van arcfelismeréses feloldás és Android 8.0 Oreo EMUI 8.0 rendszerrel.

Huawei nova 3e - indul a notch-korszak

Ezen kívül érdekesebb funkciók között említhető a dual Bluetooth csatlakoztathatóság, azaz a BT4.2-n keresztül egyszerre két eszköz is csatlakoztatható. A DUAl SIM-es modell támogatja a 4G LTE-t, van 802.11ac WiFi, NFC, illetve USB-OTG támogatás.

A Huawei nova 3e Ázsiában lesz elérhető, azonban egyra jobban úgy tűnik, hogy ez a modell Európában jövő héten Huawei P20 Lite néven fog debütálni.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával