Hírek

Bemutatkozott az új Huawei Nova 9 széria

A várakozásoknak megfelelően debütált a Huawei Nova 9 széria. Két modellt kapott, a Nova 9 és a Nova 9 Pro érkezett.

Bemutatkozott az új Huawei Nova 9 széria

Mind a két újdonság 6,57”-os OLED kijelzőt kaptak, amelyek 120 Hz-es képernyőfrissítéssel, 300 Hz-es érintőpanellel és FullHD+ felbontással rendelkeznek. Az előlapi kamerák egy fekete tiktakra emlékeztető kamera kivágásba kerültek a bal felső sarokban, hasonlóan a P40 és Mate40 széria felsőkategóriás modelljeihez.

Bemutatkozott az új Huawei Nova 9 széria

A kamera tekintetében ugyan azt a szenzor rendszert kapta a Nova 9 és a Nova 9 Pro. Ez tartalmazza a Huawei P50 sorozatból ismerős XD Fusion képfeldolgozó algoritmust. A főkamera egy 50 megapixeles RYYB szenzorra épül, ez a felső gyűrűs kialakítású lencse alatt kapott helyet. A három alsó kamera között van egy 8 megapixeles ultra-széleslátószögű kamera, illetve két 2 megapixeles szenzor, egy a mélységélességért, egy a makróért felel. Bár a fő kameraszenzor jónak tűnik, a többi három igazából a korábbi középkategóriás telefonokra emlékeztetheti a felhasználókat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bemutatkozott az új Huawei Nova 9 széria

A szelfikhez a Nova 9 egy 32 megapixeles kamerát kapott, míg a Nova 9 Pro két 32 megapixeles szenzort, az egyik ultra-széleslátószögű lencsével, a másik pedig a háttérelmosásos képekért felel.

A fiatal generációnak készülő Nova 9 széria számos kamerás trükköt, vlog funkciót tud. Van ultra-széleslátószögű 4K videó Pro móddal, alacsony fényviszonyok melletti videó javítás, AIS+3D prortré stabilizálás. Az előlapi kamera is támogatja a slow motiont és a time lapse-t. A Nova 9 széria három mikrofonnal tudja rögzíteni a videókat.

A legnagyobb változás a korábbi modellekhez képest a töltésben keresendő. A Huawei Nova 9 Pro megkapta a Huawei új 100 wattos SuperCharge töltését, amely 33%-kal gyorsabb mint az egy éve debütált Mate40 Pro 66 wattos töltése. Cserébe viszont nem túl nagy, 4000 mAh-s akkumulátor került bele. Ezt azonban 20 perc alatt tudja a szupergyors töltés teljesen feltölteni.

Bemutatkozott az új Huawei Nova 9 széria

A Huawei Nova 9-be “csak” 66 wattos SuperCharge került, amely még így is rendkívül gyorsnak tekinthető.

Mind a két okostelefon belsejében a Qualcomm Snapdragon 778G chipset került, viszont csak 4G támogatással, nincs 5G. A telefon HarmonyOS 2.0 operációs rendszerrel érkezik a kínai piacra. 

Bemutatkozott az új Huawei Nova 9 széria

Egyelőre nincs információ nemzetközi megjelenésről. A Huawei 2021. október 21-én tart sajtóbemutatót Bécsben. Nem tudni jelenleg, hogy ott esetleg a Nova 9 sorozat nemzetközi kiadását mutatnák be, vagy esetleg a mostanában pletykált Mate50 szériát, vagy akár valami teljesen mást.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával