Hírek

Csak 2022-ben jöhet a Huawei P50 széria Európába

Jelentős késéssel debütált 2021. nyarán a Huawei P50 széria, amely csak Kínában jelent meg. Úgy tűnik jöhet Európába is a készülék, de csak további csúszásokkal.

A Huawei illetékesei a bécsi Nova 9 bemutatón már 2022-t emlegettek, ha a Huawei P50 széria globális bevezetéséről kérdezték őket. Derek Yu, régiónk vezetője a bemutatót követő interjúban elmondta, hogy nem tett le a Huawei arról, hogy piacra vezessék a terméket az EU-ban, azonban ez idén már biztosan nem fog megtörténni.

2022 márciust említett, mint egy nagyobb Huawei bejelentés a jövőben – talán ez lehet a Huawei P50 európai bemutatójának időpontja. Ez azonban nagyjából kerek 1 évvel későbbi időpontot jelentene megjelenést tekintve a várakozásokhoz képest.

A P50 bemutatója több szempontból is nehézkes. A flagshipek között egyértelműen hátrányból indulhat az 5G hiánya miatt, még akkor is, ha egyébként jelentősen sok különbség nincs a telefonos felhasználók számára a 4G és az 5G között.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

Derek Yu, a Huawei Nova 9 bemutatóját követő interjún

Emellett viszont a különböző komponensek elérhetősége, gyártási limitációja is okozhatja a késlekedést. Itt nem csak az amerikai szankciókra kell gondolni, hanem azokra a chiphiányokra, amelyek miatt sorra akadnak el termelések mostanra szinte az élet minden területén.

Hogy mekkora sikere lehet a Huawei P50 szériának egy év csúszással, azt nehéz megjósolni. Ekkorra már én is inkább a Huawei P60 szériát várnám, de erről jelenleg még pletykákat sem hallani. Úgy, ahogyan egyébként igazából a Huawei Mate 50 szériáról sem.

DxoMark rekordokat döntött a Huawei P50 Pro

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával