Hírek

Egyre közelebb az összehajtható kijelzős Huawei telefon

A Huawei több alkalommal is beszélt arról, hogy 2019-ben kiadja az összehajható kijelzővel rendelkező okostelefonját, amely ráadásul már 5G képes lesz.

Az összehajtható kijelzős telefonokat is támogatni fogja az Android

Bár pontos információk nincsenek továbbra sem a készülékről, további apróbb információmorzsák láttak napvilágot. A Samsung pár héttel ezelőtt villantotta meg a hajlított kijelzős telefon prototípusát, amely még nem a végleges megoldás. Az elérhető információk szerint a Huawei is jól halad a saját fejlesztéseivel annak ellenére, hogy arról nem számolt be eddig részletesebben. A Huawei megoldásának a Samsungénál nagyobb kijelzője lesz kinyitva, várhatóan 8”-os méretű megjelenítő tárul majd ilyenkor a felhasználók elé. A kijelzőt a kínai BOE  gyárthatja, amely a Mate 20 Pro modellekbe is szállít ívelt megjelenítőt.

Egyes információk szerint a Huawei összehajtható kijelzős készüléke elsőnek Dél-Korában, a Samsung otthonában lesz elérhető. Az ok egyszerű, nem a konkurenssel való csipkelődés, hanem az, hogy az ázsiai országban már elérhető lesz a telefonhoz az 5G-s hálózat.

A Google is nagy erővel dolgozik azon, hogy kiszolgálja az Android a gyártókat, az operációs rendszer is támogatni fogja jövőre az összehajtható képernyővel rendelkező telefonok működését.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
PhoneArena

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával