Hírek

Az összehajtható kijelzős telefonokat is támogatni fogja az Android

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre az Android támogatni fogja az összehajtható kijelzős telefonokat.

Dave Burkle, a Google mérnöki részének alelnöke az Androd Developer Summiton beszélt arról, hogy az összehajtható kijelzővel rendelkező készülékek egy új androidos kategóriát alkotnak és a fejlesztők elkezdtek dolgozni azon, hogy a gyártók a hardveres akadályok leküzdését követően megfelelő szoftveres támogatást is kapjanak a Google-től az eszközök piacra dobásához.

Az összehajtható kijelzővel rendelkező eszközök esetén a támogatásnál fontos az úgynevezett “screen continuity”, azaz a kijelzőn megjelenő tartalom folytonossága. A Google azon dolgozik, hogy az android megfelelően kezelje azt, ha a kijelzőt kettéhajtják, vagy éppen kinyitják, közben a tartalom dinamikusan igazodjon az új nézethez.

Mr. Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője több esetben nyilatkozta már azt, hogy a Huawei is dolgozik egy összehajtható kijelzős készüléken. Ehhez a kijelzőt a BOE nevű kínai gyártóval fejleszti, amely a Mate 20 Pro kijelzőinek egy részét is szállítja. Jelenleg úgy tűnik, hogy 2019 közepén, 5G-vel érkezhet a Huawei összehajtható kijelzős megoldása.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
The Verge

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával