Hírek

Erősödött a Kirin SoC-k piaci részesedése is

A Huawei újabb rekord készülék eladási mennyiségével nem csak az okostelefon piaci részesedése erősödött.

A vállalat saját maga fejleszt többek között rendszerchipeket is a készülékekbe. Ezen, HiSilicon termékek találhatók meg a csúcsmodellekben és számos Huawei, valamint Huawei készülékben.

Ezzel a Huawei 2017 harmadik negyedévében az ötödik helyezett SoC gyártó volt a részleg értéke alapján. Nem meglepő módon a listát a Qualcomm vezeti, amely chipjeit a Huawei is használja a középkategóriás modellekben. A második helyen az Apple áll, míg a dobogó harmadik fokára a Huawei által szintén használt MediaTek fért fel.

Erősödött a Kirin SoC-k piaci részesedése is

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Samsungot követően a Huawei az ötödik helyen áll, 8%-os részesedéssel. A 2016 Q3-hoz képest 33%-kal növekedett a vállalat ezen szegmense egy év alatt.

Fontos megjegyezni, hogy a Counterpoint piackutató cég úgy véli, hogy az elkövetkező években rendkívül erős lesz a dedikált mesterséges intelligenciával rendelkező telefonok növekedése.

Erősödött a Kirin SoC-k piaci részesedése is

Amíg 2017-ben még a teljes kínálat 3%-a tartalmazott valamilyen M.I. megoldást, addig 2020-ra már minden harmadik modellben megtalálható lesz a várakozások szerint. A Huawei mutatta be az első, Mobile AI-val felszerelt SoC-t, a Kirin 970-et, ami a Huawei Mate 10 Pro készülékben debütált. A Huawei nagy potenciált lát ebben a területben, így nagyon jó pozícióban várja ezt a növekedést az elkövetkező évekre.

Forrás: Counterpoint

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával