Uncategorized

Hosszabb alkatrész ellátásra kötelezné az EU a telefongyártókat

Az Európai Unió további törekvésekkel próbálja csökkenteni az elektronikai hulladékok mennyiségét, a telefon gyártókat hosszabb alkatrész ellátásra kötelezné.

Egy új javaslattervezetet vizsgál az Európai Bizottság, amelynek célja az volna, hogy az okostelefonok és tabletek gyártói olyan tartósabb és könnyebben javítható készülékeket állítsanak elő, amely hosszabb ideig volna használható, így nem kell feltétlenül olyan gyakran cserélni.

Így kezdődik a telefonok újrahasznosítása Magyarországon

Így kezdődik a telefonok újrahasznosítása Magyarországon

Ebben a tervezetben a fő fókusz a különböző cserealkatrészek biztosítására fókuszál. 15 alapvető alkatrészt kellene a készülék debütálását követő 5 éven át biztosítania a gyártóknak. Ezek között megtalálhatók a kijelzők, a töltők, az akkumulátorok, a hátlapok, illetve a memóriakártya és SIM tálcák is.

Az akkumulátor élettartamot tekintve is szeretnék elérni, hogy a gyártók 1000 töltési ciklus után is legalább 80%-os akkumulátor kapacitást tudjanak biztosítani, vagy ha ez nem érhető el, akkor a megjelenítéstől számított 5 éven át legyen elérhető csere akkumulátor a készülékhez. Emellett a szoftverfrissítésekkel nem lehetne negatívan befolyásolni az akkumulátor élettartamát.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bár a terv jól hangzik, részben nyitott ajtókat dönget. A legtöbb nagy gyártó jelenleg is biztosít általában kb. 5 évig, vagy egyes esetekben még tovább is cserealkatrészt. A probléma sok esetben inkább ezek ára, illetve a javítás költsége, amely meghaladhatja a készülék használtpiaci értékét is.

HUAWEI telefonok akkumulátor csere akciója kedvező áron

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával