Hírek

Így kezdődik a telefonok újrahasznosítása Magyarországon

Gyetván Csaba mutatja be, hogyan kezdik meg az elektronikai hulladékok újrahasznosítását Magyarországon.

Rendkívül fontos, hogy a különböző nem használt elektronikai hulladékokat, például a tévéket, telefonokat, notebookokat és egyéb árammal működő termékeket szakszerűen gyűjtsék vissza, hogy abból kinyerjék a veszélyes anyagokat és újrahasznosítsák azt.

Így kezdődik a telefonok újrahasznosítása Magyarországon

Győrben is dolgoznak fel elektronikai hulladékokat. Ezeket itthon szétbontják. A telefonokból, tévékből, számítógépekből elsőnek szedik a nagyobb fém komponenseket, hiszen ezek viszonylag könnyen kezelhetők, újrahasznosíthatók. Ezt követően az áramköröket gyűjtik külön. Ezeket értékesítik további felhasználásra. Ezeket később ledarálják egy lisztszerű anyaggá, majd különböző fizikai és kémiai folyamatokkal választják ki belőle például az aranyat, az. ezüstöt és megannyi különböző értékes anyagot.

A kereskedelmi hálózatokból visszaérkező garanciában kezelt termékeket is feldolgozzák itt. Raklapszámra érkeznek vissza azok a boltból érkező elektronikai hulladék kupacok, amelyeket kézzel szednek szintén különböző egységekre. A papír, a műanyag, a fémek szintén feldolgozásra kerül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ennél komolyabb látvány  a begyűjtött telefonok kupaca, amelyek teljes megsemmisítésre érkezett be. Van közöttük iPhone, Huawei mobil router, Samsungok, Nokiák és így tovább. Ezek azok, amelyeket nem lehetett, vagy már nem érte meg javítani. Ezeket szétválogatják okostelefon és hagyományos telefonok szerint, külön bontják őket. 

A telefonokat szétbontják, a panelek a legértékesebbek, de a műanyagokat is újrahasznosításra juttatják. Fontos az akkumulátorok külön gyűjtése is, hiszen ezek a környezetbe kerülve súlyos károkat tesznek.

Régi telefonokat venne át a Yettel

Rövid ideig használunk egy telefont és ez nagy környezeti terhelést okoz

Már 40 ezer forint az állami támogatás, bármelyik új HUAWEI telefonra felhasználható

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával