Akció

Már 40 ezer forint az állami támogatás, bármelyik új HUAWEI telefonra felhasználható

Az NMHH meghosszabbította és kiterjesztette a mobilcsere programot, amelyet a 3G hálózatok lekapcsolása miatt hirdetett.

Mobilcsere-program indul Magyarországon
A 2014-es Huawei Ascend Y330 is benne van a hazai legnépszerűbb 3G-s telefonok listájában

Az új pályázati időszak 2022. július 18-tól indul és 2023. március 31-ig tart. A lehetőségek is nagyban átalakulnak, hiszen az eddigi 20 000 forint helyett 40 000 forint támogatás jár a 2G, vagy 3G képes eszközök lecserélésére, ráadásul eltörölték az új eszköz árát érintő bruttó 120 ezer forintos értéket is.

Továbbra is azokra a telefonokra váltható be a támogatás, amelyek 2021. második felében legalább egy alkalommal a hazai mobilhálózatra kapcsolódtak, azzal hívást bonyolítottak, SMS-t küldtek, vagy mobiladatforgalmat használtak, valamint nem képesek 4G, vagy újabb hálózat kezelésére. Emellett persze működőképesnek kell lenniük (törött, sérült állapot nem akadály) és az IMEI számuk ellenőrizhető kell legyen. Egy állampolgár továbbra is egyszer igényelheti a támogatást (aki már igényelte, nem vehet részt ismételten).

Mobilcsere-program indul Magyarországon
Az 50 legnépszerűbb 3G-s telefon Magyarországon

A Magyar TElekom 2022. június 30-ra befejezte a 3G hálózatainak lekapcsolást. A Vodafone és a Yettel 2022. májusában kezdte el a lekapcsolást, az még folyamatban van.  A 3G hálózati kapacitásait az 5G hálózatoknak adják át elsősorban a szolgáltatást.

Azok, akik eddig csak hanghívásra és SMS-re használták a készüléküket, továbbra is tudják ezt tenni, hiszen ez a 2G hálózaton történik, amelyet nem kapcsoltak le (hosszú ideig nincs is még tervben). Ennek ellenére is érdemes lehet megfontolni az állami támogatás igénybe vételét.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HUAWEI viszonylag hamar elkezdte a 4G támogatás modellek piacra vezetését, ezért valószínűleg kifejezetten kevés ilyen modell található meg használatban Magyarországon. Az egyik ilyen lehet a fenti képen is látható Y330-as készülék, amelyet az NMHH tavalyi információi alapján még többen is használtak.

 

Az igényelhető 40 ezer forintos állami támogatással mostmár bármelyik HUAWEI telefon megvásárolható itthon, legyen az a belépőszintű új HUAWEI nova Y70, egy felsőkategóriás HUAWEI P50 Pro, vagy esetleg egy összehajtható kijelzős HUAWEI P50 Pocket!

Ezeket a telefonokat már ne vásárold meg

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával