Hírek

Régi telefonokat venne át a Yettel

Az elektronikai hulladékok begyűjtése és feldolgozása egyre égetőbb probléma lenne, hiszen óriási mennyiség termelődik belőle világszerte.

A Yettel felmérése rámutatott arra, hogy nagyon sok nem használt elektronikai terméket tárolnak az emberek otthon, amelyek nem csak a helyet fogják, valójában veszélyes hulladéknak és értékes nyersanyagnak is számítanak.

A felmérésre választ adók 63%-a mondta, hogy van otthon mobil eszközük, amelyeket nem használnak. Ezekben ráadásul a beépített akkumulátor különösen veszélyes is lehet. Ezen kívül sokaknak vannak nem használt töltői és kábelei (61%), fej- és fülhallgatói (47%), videó-, CD-, DVD-lejátszói (42%), számítógépe (39%), de még magnókat, hifiket, tévéket és monitorokat is 35-38% őrizget. Emellett már megjelentek az újabb kor elektronikai hulladékai, ilyenek a bluetooth hangszórók (17%) és az okosórák, fitnesz karkötők (15%).

A szolgáltató elindított egy visszagyűjtési programot, amelyben az otthon tárolt, nem használt, akár működésképtelen telefonokat szeretné visszagyűjteni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A cég weboldala szerint már közel 3000 darab régi készüléket adtak le náluk. Ezekben értékes fémek, öregedő akkumulátor és megannyi, a környezetre káros, vagy éppen újrahasznosítható anyag található meg.

A szolgáltató egyedi kedvezményeket is ígér a telefont leadók számára.

Már 40 ezer forint az állami támogatás, bármelyik új HUAWEI telefonra felhasználható

Rövid ideig használunk egy telefont és ez nagy környezeti terhelést okoz

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával