Kiegészítők

Huawei Freebuds headsetek – melyiket válasszam?

A Huawei Freebuds sorozata immáron sokadik darabját számlálja, jelenleg is többféle modell érhető el hazánkban, nem mindegy azonban, hogy ki melyiket választja, a döntés pedig nem mindig egyszerű.

Huawei Freebuds 4i ANC headset teszt

A TWS headsetek közös tulajdonsága, hogy vezeték nélküli kialakításúak, a fülhallgatókat töltőtokban lehet tárolni és tölteni amikor használaton kívül vannak. Azonban a hasonló kialakítás ellenére az áron kívül több képesség is megkülönbözteti az eltérő modelleket, amely miatt érdemes figyelni a kiválasztás során.

Az új headset vásárlásakor szakmai szempontból lehet figyelni azt, hogy a különböző modellek milyen hangminőséget produkálnak, mennyire képesek a magas, vagy éppen a mély hangokat megfelelően visszaadni, vagy van-e zajszűrő képességük, ha igen, akkor milyen formában. Ezen kívül sokan választanak akár forma, szín, vagy üzemidő alapján is. a legjobb az, amikor minél több kritériumot figyelembe vesz egy felhasználó és ezeknek megfelelően próbálja meghozni az igényeihez legközelebb álló, jó döntést.

Ha a szakmai szempontokat nézzük, a Huawei Freebuds termékcsaládnál nem igazán kell aggódni. Az természetes dolog és vitathatatlan, hogy egyetlen egy Bluetooth-on keresztül csatlakozó TWS headset sem fog olyan minőséget adni, mint egy audiofileknek szánt, kábeles, zárt fejhallgatós prémium modell, amelyek ára jellemzően jelentősen 100 ezer forint felett nyit. Viszont a TWS-ek nem is ezekkel versenyeznek, inkább az ”utca emberének” szólnának. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei korábban a Freebuds 3-mal mutatta be a dedikált Kirin A1 hangchipet, utána pedig a Freebuds Pro és a Freebuds 4i is olyan hangminőséget tudott mutatni, amely ellen sok kifogásunk nem lehet. 

A Huawei Freebuds 4i úgy kínál nagyszerű hangminőséget, hogy közben az ára 30 ezer forint alatt marad. Ezzel a középkategóriában szerepel, bár összességében anyagminőségben, képességekben és hangminőségben is közelebb van a drágább termékekhez. 

Huawei Freebuds 4i ANC headset teszt

A fülhallgató gumiharangjai kiváló illeszkedést biztosítanak a hallójáratban, így órákon keresztül is használható kényelmesen és közben sportolás során sem kell tartani attól, hogy kiesne és elhagyjuk. A dobozban ráadásul különböző méretű gumiharangok is megtalálhatók, hogy biztosan megfelelő legyen mindenki számára a kialakítás.

A Freebuds 4i képes az aktív zajszűrésre is, amelyet igen jól végez el árához képest. Az aktív zajszűrés azt jelenti, hogy a fülhallgatókon lévő mikrofonok folyamatosan figyelik a külső zajokat és azokkal ellentétes hanghullámokat bocsátanak ki. Ezáltal akár zenehallgatás nélkül, csak a fülbe bedugva is képes a környezeti zajokat jelentős mértékben csökkenteni – ez például tanulás közben is jól jöhet. De ugyan így hasznos tud lenni utazás során is, amikor a zene, vagy podcast tisztábban szól pusztán amiatt is, mert kevesebb a zaj, ami belerondítana a hangokba.

További fontos képesség persze az is, hogy mindezen funkciók meddig állnak rendelkezésre. A Freebuds 4i fülhallgatói akár 10 órán keresztül is képesek zenével ellátni minket, ezt a töltőtok további 22 órára elég töltöttséggel képes megfejelni, így akár egy munkanapos használat esetén sem okoz gondot a headset.

Fiatalok, idősebbek, hölgyek és urak egyaránt megtalálhatják a hozzájuk illő színt is, hiszen a klasszikus fehér és fekete mellett egy élénk piros verzió is piacra került a Freebuds 4i-ből.

Ha valaki számára a fentiekben felsorolt dolgok csak az alapelvárások közé tartoznak és ennél is többet kellene tudnia a TWS-nek, akkor már szóba jön a Huawei Freebuds Pro, amely mindent tud, amit a Freebuds 4i, viszont több más tulajdonsággal meg is fejeli azt. 

Az ördög a részletekben rejlik – szokták mondani és így van ez a Freebuds Pro esetén is, az apróságok teszik még jobbá azt. 

A Pro modell esetén már intelligens dinamikus aktív zajszűrés áll rendelkezésre, ami lehetőséget nyújt arra, hogy különböző környezeti tényezőkhöz igazítsuk a zajszűrést, legyen az utazás, munkahely, vagy például egy zsúfolt utca. Ezzel még kifinomultabbá válik a hangzás.

Nem csak zenehallgatáskor, hanem telefonhíváskor is jól jön az ANC, amely segítségével a Freebuds Pro hibrid hívás zajszűrése elhalkítja a környezet zajait, hogy a telefon másik oldalán is megfelelő minőségben, tisztaságban hallják a hangunkat. 

A Freebuds Pro esetén a kialakítás is különleges, hiszen a fülbe kerülő része nagyon hasonló a Freebuds 4i-hez, azonban a fülhallgató szára teljesen szögletes kialakítást kapott. A Freebuds Pro fekete és fehér mellé egy, a P40 Pro modell hátlapjához is kiválóan illő fagyos ezüst árnyalat is elérhető.

Mindenképpen említést érdemel az is, hogy a Freebuds pro töltőtokját nem csak vezetéken keresztül lehet feltölteni. Akár a Huawei vezeték nélküli töltőpadjára helyezve is feltölthetjük, de az sem okoz gondot, ha a P30 Pro, vagy a P40 Pro hátlapjára tesszük, hiszen ekkor a fordított vezeték nélküli töltéssel a telefonról tölthetjük fel a tokot és a fülhallgatókat, így útközben, kiegészítők nélkül is meríthetünk energiát a zenehallgatáshoz.

Mindenképpen érdemes még megjegyezni a Freebuds Pro és a Freebuds 4i között félúton található Huawei Freebuds 3 headsetet is.

Huawei Freebuds 3 ANC headset teszt

Ez is egy prémium, felsőkategóriás TWS headset, amely open-fit kialakítással rendelkezik, azaz nincs gumiharang és nem a hallójáratba illeszkedik – ezáltal sokak számára lehet kényelmesebb, jobb opció. Ezen kialakítását egyébként Dolphin Bionic Design néven illeti a Huawei.

A Freebuds 3 megkapta a Kirin A1 chipet, a kétcsatornás adatátviteli megoldást, illetve az ANC mellett szintén elérhető a vezeték nélküli feltöltési lehetőség.

Huawei Freebuds 3 ANC headset teszt

Ha valaki csak tanulás mellé, esetleg sorozatokat nézni keres headsetet, kiváló opció lehet neki a Freebuds 4i. Ha útközben is sokat használná, különböző élethelyzetekben, akkor a Freebuds Pro dinamikus zajszűrését imádni fogja. Akik pedig nem szeretik a gumiharangos megoldásokat, azok számára a Freebuds 3 fogja a legjobb opciót jelenteni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával