Hírek

Elérhetővé vált a Huawei gyári alkatrészek beszerzése

A Huawei újabb lépést tett a fenntarthatóság felé, már nem csak a dedikált hivatalos szervizekhez juthat gyári alkatrész a telefonok javításához.

A korábbi gyakorlat az volt, hogy a Huawei a szervizalkatrészeket kizárólag az auditált szervizpartnerei számára szállította, amelyek biztosítani tudták azt, hogy megfelelő minőségben fognak tudni javítani egy-egy telefont. 

Huawei P30 Pro szétszerelés közben

Emellett számos nem hivatalos szerviz kínált Huawei javítást, viszont kétes eredetű alkatrészekkel. Gyakran lehetett látni nem eredeti alkatrészeket a javítás során, amelyek minősége nem közelítette meg a gyárit. Emellett akár bontott, már használt alkatrészeket is felhasználhattak.

Most a Huawei megnyitotta a gyári alkatrészek beszerzésének kapuját a nem hivatalos szervizpartnerek felé. Ennek részeként a Huawei nagykereskedelmi partnereinél többféle Huawei telefon javításához szánt alkatrész is megjelent, amelyet a cég kiskereskedelmi és szervizpartnerei meg megvásárolhatnak.

Készülékcsere helyett a javítással nem csak a pénztárcát, hanem a környezetet is kímélhetjük.

Jelen pillanatban a listában találni P30 Pro, P40, P40 Lite, P40 Lite E,  P40 Pro kijelzőket, de elképzelhető, hogy a jövőben további, a javításhoz szükséges alkatrészek, így akár akkumulátorok, hátlapok, alaplapok, kameramodulok is bekerülhetnek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az NMHH felmérése szerint az emberek túl gyakran és feleslegesen cserélnek telefont, sokkal környezettudatosabb volna egyes esetekben javítani a készülékeket. A Huawei ezzel a döntésével újabb lépést tett a még zöldebb jövő felé, hiszen szélesebb javítási lehetőség válhat elérhetővé a felhasználók számára.

Fontos, hogy a jótállás továbbra is azon készülékekre él, amelyek javítása a dedikált hivatalos szervizekben történik. A harmadik felek által üzemeltetett szervizek javításaira a Huawei nem vállal jótállást, így hiba esetén a javítás helyére kell vinni a készüléket szavatossági igények esetén.

A Huawei továbbra is kínál kedvezményes javítási szolgáltatást jótálláson kívül eső készülékekre minden hónap végén, ahol akciós áron tudják a tulajdonosok megcsináltatni a készüléküket, amelyre tovább élhet a jótállás és a kicserélt alkatrészre is kínál szavatosságot a gyártó.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával