FunkciókTippek-trükkök

Kikapcsolható a notch a P20-szériában

A Huawei bejelentette az új P-szériát, amely mindhárom tagja notch, azaz szigetes kijelzővel rendelkezik. Ezzel a szenzor szigettel a felső káva egészen elvékonyítható, csak egy kis terület maradt, amely belóg.

Kikapcsolható a notch a P20-szériában

Az alapértelmezett megjelenítés esetén a rendszer az adott alkalmazáshoz illő színnel tölti ki ezt a felső sávot, ahol a rendszer ikonok megjelennek, így a notch is látszik. Lehetőséget kínál azonban a Huawei ennek a “kikapcsolására”. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy eltűnik a sziget, hiszen ez a kijelző fizikai része. Helyette a szenzor sáv teljes szélességében fekete színűre válthat, ezzel pedig olyan lesz, mintha ez teljes egészében a telefon kávájának a része lenne, azonban a rendszer ikonok ugyan úgy megjelennek rajta.

Azok számára, akik nem annyira barátkoznak a notch kinézetével, ez nagyon jól jöhet, hiszen így esztétikailag másabb képet láthatnak, amely egyébként tényleg jól mutat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Fontos kiemelni, hogy akár be van kapcsolva a notch sáv, akár nincs, az nem igazán fog belelógni lényeges tartalmakba, azaz például teljes képernyős videók megtekintésénél a notch sáv fekete lesz és nem fog a sziget belelógni a videó szélébe.

Ez a funkció a Huawei P20 Lite-on, a P20-on és a P20 Pro modellen egyaránt működik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával