Hírek

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

Bár a Huawei elsősorban a telefonjairól vált ismertté az elmúlt 6-7 évben, azonban számos más termék is bekerült a kínálatukba, tabletek, notebookok, órák, illetve egyéb hálózati kiegészítők. Ezúttal mi a legújabb Bluetooth hangszórójukat teszteltük le, amely neve Huawei Sound Joy.

Korábban is voltak Magyarországon Bluetooth hangszórói a Huawei-nek, de ezek jellemzően kisebb méretű megoldások voltak. Ilyen a Soundstone (CM51), vagy a Mini Speaker (CM510), amelyek mérete kicsi, ára a belépőszintű árszegmensben mozog és képességeik is ezekhez igazodnak.

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

Az új Huawei Sound Joy viszont egy igazi prémium megoldás, amely több innovatív funkcióval szeretné elvenni az emberek kedvét attól, hogy a JBL, vagy éppen Sony hasonló termékeit részesítsék előnyben.

Korábban a Sound X volt az első hangszóró (igaz, ez otthoni felhasználásra készült), amelyet a francia Devialettel közösen készített a Huawei. A Sound Joy már egy univerzálisabb, sportra is használható megoldás lett, ráadásul ez megjelent Magyarországon is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

A Sound Joy rúd formájú kialakítást kapott, bő 20 cm hosszú, illetve 7,3 cm az átmérője, ehhez pedig 680 grammos méret társul.

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

Hozzám a zöld színű modell érkezett, de van belőle fekete is. Az oldalsó hengeres részt egy szövethez hasonló anyag borítja, míg a végeket puha műanyag kialakítást kapott.

Szemből találunk egy gumírozott Huawei logót, tőle jobbra pedig az NFC címkét, amelyen keresztül egyszerűen párosíthatjuk telefonnal.

A hátoldalon egyrészt van egy befűzött akasztó, amivel felakasztható táskára, fára, vagy bárhova a hangszóró, ha úgy használnánk. 

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

Alatta találunk egy gombsort, itt van többek között a bekapcsológomb, a vezérlők, stb. Ezen gombok kialakításával egy problémám volt, a tapintásból és a kapcsolók mélységéből nem derül egyértelműen ki, hogy mennyire kell nyomni. Hozzá lehet szokni pár napnyi használat után, azonban elsőre fura, mert fizikailag alig érezni a nyomáspontját a gombnak. A gombok egyébként fehér színben világítanak ha aktív a hozzájuk tartozó funkció.

Itt helyezkedik el az USB-C csatlakozó is, amin keresztül 40 wattos SuperCharge segítségével feltölthető. Nincs külön burkolat a csatlakozón, ennek ellenére a hangszóró IP67-es védettséggel rendelkezik, elvileg nem okoz gondot, ha egy pillanatra vízbe esik.

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

A Joy felső végén találunk egy LED-es gyűrűt, amely különböző funkciókat lát el. Ha töltőre dugjuk, akkor jelzi hogy hol jár a töltési folyamat. A szoftver frissítésekor szintén jelzi a körbeforgó villogással a folyamatot.

Ha szól a zene, akkor pedig képes különböző színekben hullámozva világítani ez a gyűrű. Jelenleg még a színváltás elég véletlenszerűnek tűnik, én hiányoltam belőle a zene ritmusának ütemes követését, hátha ezt a jövőben megkapja a Sound Joy.

Ha a hangzást nézzük, abszolút a legjobbak között van ebben a kategóriában. Rendesen van mélyhang és magas is, a hangerő meglepően magas és nem torzít.

Az AI Life appban kapunk három hangmódot, amely állítható. Emellett lehetőség van a mélyhangot is külön állítani például.

A Sound Joy egy kifejezetten jó univerzális Bluetooth hangszóró. A formátuma jó arra, hogy beleférjen a hátizsákokba, a bicikli kulacs tartójába, vagy hogy ne legyen útban az asztalon.

A Huawei kb. 26 órás zenelejátszást ígér Bluetoothon keresztül. Ez pedig úgy tűnik hogy meg is valósul, két hétig, naponta tudtam hallgatni zenért a Joy-on anélkül, hogy töltenem kellett volna.

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

Rendelkezik egyébként mikrofonnal, így kihangosítóként is használható volna. Ez a funkció viszont nálam a teszt során kevésbé működött jól, a hívások során a másik félhez kicsit késve érkezett meg a hangom. Ezen remélhetőleg a jövőben szoftveresen módosítanak a Huawei-nél.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a JBL Flip 5 ellenfele lehet a hangszóró, valójában inkább a JBL Charge 5-tel tud versenyezni a hatalmas akkumulátora miatt. 

Huawei Sound Joy Bluetooth hangszóró teszt

A Huawei Sound Joy talán a leginnovatívabb terméke a gyártónak, amely 2021-ben megjelent. Miért?  Leginkább azért, mert a kategória nagy problémáját, az üzemidőt és a töltést vágta rendbe a Huawei SuperCharge technológiájával. 

Az ára 40-50 ezer forint között startolt, ennyiért pedig teljesen versenyben van a konkurensekkel, akár a JBL Flip 5-öt, vagy a Charge 5-öt nézzük (utóbbihoz képest jóval olcsóbb is). Köszönhetően a Bluetooth 5.2-nek, a Huawei Sound Joy bátran választható szinte bármelyik Androidot, HarmonyOS-t, iOS-t, Windows-t, iPadOS-t, vagy MacOS-t futtató eszközhöz, azaz szinte bármelyik multimédiás telefonhoz, tablethez, számítógéphez. De akár okosórához is!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával