Kiegészítők

Huawei Watch D: óra vérnyomásméréssel és EKG-val

A Huawei új terméke a Watch D egy olyan okoskarkötő, amely egy egyedi megoldással vérnyomásmérést is kínál.

Huawei Watch D: óra vérnyomásméréssel és EKG-val

A legtöbb okoskarkötő, okosóra tud pulzusmérést, egyes esetekben esetleg EKG-t, a vérnyomásmérés azonban ennél némileg komplikáltabb megoldás, ezért nem is jellemző ennek támogatása. A Samsung egyes órái kínálnak ilyen funkciót, igaz csak a pulzusadatokból kalkulálnak vérnyomást és folyamatos kalibrációra szolgálnak.

A Huawei megoldása a TruBP névre keresztelt speciális szíjat és kis kiegészítő “légzsákokat” használja, hogy minél jobban mérje csuklón a vérnyomást, elvileg ± 3mmHg hibahatáron belül. Ehhez egyébként orvostechnikai eszköz jóváhagyást is kapott a Watch D az illetékes kínai hatóságtól. Van EKG mérés is az órában, amihez a TruSeen 5.0+ szenzor segít. A cég állítása szerint a Huawei Egészség applikációval használva képes előre jelezni  az aterotrombózist (érelmeszesedés), az arrhythmiát (szívritmuszavar) és az alvási apnoét.

Huawei Watch D: óra vérnyomásméréssel és EKG-val

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Watch D egy alumínium tokozású, téglalap formájú kijelzővel ellátott okosóra, okoskarkötő, amely számos funkciót tartogat. Az IP68-as por- és vízállósággal rendelkező ház fekete és sötétszürke árnyalattal kerül piacra.

A karkötő 1,64”-os képátlóval rendelkező kijelzőt kapott, ami 280×456 képpont felbontású, természetesen AMOLED panellel. A Watch D-be került GPS, NFC, Bluetooth 5.1 egyaránt

Huawei Watch D: óra vérnyomásméréssel és EKG-val

A Huawei Watch D egyelőre csak Kínában jelenik meg, ott is közel 150 ezer forintba kerül az ára. Az európai megjelenésről nincs információ. Ez utóbbit biztosan nem fogja gyorsítani az, hogy egy vérnyomásmérő és EKG funkcióval rendelkező eszközhöz az adott piacokon is szükség lehet a hitelesítésre, ez pedig egy lassú és bürokratikus folyamat tud lenni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával