Hírek

Huawei Watch GT Runner: új óra futóknak

A Huawei Watch GT 3 sorozat októberi debütálása után itt van egy újabb modell, a Watch GT Runner.

Huawei Watch GT Runner: új óra futóknak

Ahogyan a neve is utal rá, a Huawei Watch Gt Runner kifejezetten futóknak szánja a gyártó, legalábbis a funkciók egy jó része ezt célozza. Valójában egyébként sokkal inkább arról van szó, hogy ez a Huawei Watch GT 2e utódja. Még 2019-ben bemutatkozott a Watch GT 2 sorozat, ami később, 2020 tavaszán kapott egy olcsóbb, még sportosabb kiadást, ez volt a GT 2e. Most, hogy bemutatkozott a Watch GT 3 sorozat, kétféle méretben (46 és 42 mm), itt van egy olcsóbb kiadás belőle. Ennek a neve ezúttal nem Watch GT 3e lett, hanem Watch GT Runner, valószínűleg azért, mert így könnyebben értékesíthetőnek tűnik, vagy éppen talán az amerikai Garmin által kínált Forerunner sorozatához hasonló megoldást kínálja a Huawei.

Az új Huawei Watch GT Runner is 46 mm-es átmérőt kapott, amelybe egy 1,43”-os AMOLED kijelző fért 466×466 képpontos felbontással. Az óra háza 38,5 gramm tömegű, az ellenálló polimer szálas óraszíj pedig 140-210 mm csuklóátmérőhöz ideális.

A sportfunkciókat nézve, a GT Runner öt fajta, dual frekvenciás helymeghatározást támogat a még precízebb lokalizációs adatokhoz. A Huawei TruSport rendszer speciális futási adatokat kínál, beleértve a Running Ability Indexet (Futásképesség index), amely egy mérőszám, jelezve hogy mire lehet képes a felhasználó. Ezzel együtt megjeleníti a terhelési szintet is, amely segít kiegyensúlyozni az edzéseket, jelzi mikor célszerű pihenni, vagy komolyabban edzeni. Megjelennek a futóedzés javaslatok is, előre lehet terveztetni az AI Running Coach segítségével futóedzést, amivel könnyebben elérhetők a célok.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Watch GT Runner órába 14 napos üzemidőt kínáló akkumulátor került (7 nap intenzív használat esetén) és már HarmonyOS 2.1-et futtat. Elérhető rajta az AppGallery, így telepíthetők a rá szánt alkalmazások. Az eSIM-es Watch 3 szériához képest (32 GB) a Watch GT Runner csak 4 GB beépített tárhelyet kapott. Újdonság a GT 2e-hez képest, hogy a GT Runner rendelkezik hangszóróval és mikrofonnal, telefonhoz csatlakoztatva tehát kihangosítóként is működhet.

A Huawei Watch GT Runner elsőnek Kínában, Malajziában, Thaiföldön és Oroszországban kerül piacra, átszámítva kb. 100-105 ezer forint körüli áron. Egyelőre nem érhető el információ arról, hogy Magyarországon mikor kerülhet bevezetésre.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával