Kiegészítők

Bemutatkozott a Huawei Watch GT 3 széria

Ahogy várni lehetett, megérkezett a Huawei Watch GT 3 óra sorozat, amelyet a Nova 9 mellett mutatott be a gyártó.

Bemutatkozott a Huawei Watch GT 3 széria

Mint sokan tudják, nyáron debütált már a Huawei Watch 3 sorozat, ez azonban az évekkel ezelőtti “Watch” széria tagja, míg a “Watch GT” egy külön szériát alkot. 2 éve debütált a Watch GT 2, majd 1 éve a Watch GT 2 Pro, most pedig két modellel jött meg az új Watch GT 3 széria.

Az előző szériához hasonlóan 46 mm-es (elsősorban férfiaknak) és 42 mm-es (elsősorban hölgyeknek) kiadásban debütált a Huawei Watch GT 3, amely már HarmonyOS-t futtat. Az új termékcsalád a globális piacon debütál és nem Kínában – igaz azonban, hogy Magyarországra várhatóan csak később érkezik meg.

A 46 mm-es modell 1,43”-os, a 42 mm-es pedig 1,32”-os AMOLED érintőkijelzőt kapott, amely teljes körlap alakú továbbra is. A férfiaknak szánt nagyobb modell fekete és szürke színben kerül piacra, míg a hölgyeknek szánt kisebb modell megvásárolható lesz fekete, szürke és arany árnyalatban is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az összes színverzió esetén a tokozás rozsdamentes acél, míg a hátlap műanyag lesz, a kijelzőt pedig edzett üveg borítja. A 46 mm-es modell megvásárolható lesz fluorelasztomer, bőr, vagy rozsdamentes acél szíjjal is. A 42 mm-es modellből fluorelasztomer, bőr és Gold Milanese szíj opciók kerülnek piacra. A Huawei a Watch GT 3 46 mm-es kiadását 140-220 mm-es csukló mérethez, a 42 mm-est pedig 130-190 mm-es csuklóhoz javasolja.

A Watch GT 3 órák két gombot kaptak a jobb oldalt, az alsó egy lapos, míg a felső egy korona jellegű, hasonlóan a Watch 3-hoz. Belül egy ismeretlen típusú ARM Cortex-M processzor dolgozik, 4 GB beépített háttértárral.

Bemutatkozott a Huawei Watch GT 3 széria

Az órák megkapták a TruSeen 5.0 technológiát. Ehhez van gyorsulásmérő, giroszkóp, geomagnetic szenzor, optikai pulzusmérő, légnyomásmérő és hőmérő szenzor is.

Továbbra is kb. 100-féle sportmódot kínál a Huawei Watch GT 3 sorozat, ezekhez pedig Bluetooth-on keresztül zenét is lejátszhat edzés közben. Csak a 46 mm-es modell tartalmaz hangszórót, ez használható telefon kihangosításra is. A 42 mm-es, kisebb kiadásban nincs hangszóró, nem tud hangot kiadni önmagában.

Az órák egésznapos SpO2 mérést, alvásfigyelést, mozgáskövetést is kínálnak. Nem áll rendelkezésre eSIM és LTE (ezt csak a korábbi Watch 3 széria tudja). Dual-band, 5 rendszeres helymeghatározási rendszerrel van ellátva az óra, támogatja a  GPS, Beidou, GLONASS, Galileo és QZSS műholdakat is a pozícionáláshoz.

Bemutatkozott a Huawei Watch GT 3 széria

Az 5 ATM vízállósággal rendelkező Watch GT 3 46 mm-es kiadása 14 napos, a 42 mm-es pedig 7 napos üzemidőt tud (erős használat mellett ez 8 és 4 napra redukálódik). Az órák vezeték nélküli, Qi megoldással tölthetők fel.

A Huawei Magyarország nem árult még el megjelenési információt az új óra sorozattal kapcsolatban, csak annyit, hogy várhatóan később kerül bevezetésre a piacra. Más európai piacokon, pl. Németországban már rendelhető az óra, a 42 mm-es modell 229 eurós, a 46 mm-es pedig 249 eurós árról indul. 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával