Tippek-trükkök

Így működik a Huawei Telefonkereső funkció

Az EMUI 10.1 hozza el a Huawei készülékek számára a Telefonkereső funkciót, amely segít, hogy megtalálja tulajdonosa az elveszített okostelefont.

Így működik a Huawei Telefonkereső funkció

Mi az a Telefonkereső?

Egy alkalmazás és szolgáltatás, amely abban segít, hogy egy elveszett telefon pozícióját meg lehessen határozni egyes esetekben és ez segítsen visszakerülni a gazdájához. A szolgáltatás abból a szempontból nem újdonság, hogy a Google is kínál ilyet, az EMUI 10.1-től pedig a Huawei saját megoldást kínál erre.

Hogyan aktiválhatom a Telefonkeresőt?

A Fiókközpontban (Beállítások legfelső opciója) a Cloud menüpontot megnyitva érhetőjük a Telefon keresése funkció aktiválását. Lehetőség van bekapcsolni a funkciót, mellette pedig hasznos az “Utolsó pozíció küldése” lehetőség bekapcsolása.

Hol találom a Telefonkereső funkciót?

A Huawei P40-en és a P40 Pro okostelefonon debütált a funkció, ezeken a modelleken az EMUI 10.1 már külön alkalmazásként elérhetővé tette a Telefonkereső megoldást, így egy alkalmazásindító ikonként találjuk azt meg.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogyan működik?

A Telefonkereső alkalmazást megnyitva a listából kiválaszthatók a támogatott (EMUI 10.1-et, vagy újabbat futtató) készülékek és ha ezt kiválasztjuk, akkor megjelenik a TomTom térképén a telefon helye, vagy legutolsó helye.

Az adatlapon láthatjuk a telefon állapotát (online-e a készülék), illetve hogy mikor volt utoljára frissítve, láthatjuk mellette az akkumulátor töltöttségi állapotát, sőt navigálást is indíthatunk a telefon pozíciójához.

Így működik a Huawei Telefonkereső funkció

Ha oda navigáltunk, ahol nagyjából érzékeli a telefon helyzetét a meghatározás, a Hang lejátszása funkcióval lehetőség van megszólaltatni a készüléket, így pl. nagy fűben, vagy valahova beesve könnyebb azonosítani a helyét.

Az Eszköz zárolása arra nyújt lehetőséget, ha más megtalálja, akkor információt találjon a tulajdonosró. Egyrészt, ilyenkor nem fér hozzá az adatokhoz (akkor sem, ha nincs a készüléken képernyőzár beállítva), másrészt a lezárt képernyőn megjeleníthető üzenet, illetve elérhetőség. A zárolt eszköz pozícióját további 24 óráig lehet meghatározni a Telefonkereső segítségével.

Elérhető a készüléken lévő adatok törlése is. Ez nem segít abban, hogy a telefont visszaszerezzük, viszont abban igen, hogy ha nincs képernyőzár az eszközön, akkor más ne tudjon a készüléken tárolt adatokhoz hozzáférni.

Így működik a Huawei Telefonkereső funkció

Hogyan véd a lopástól?

Fontos, hogy ez a funkció önmagában nem véd a lopástól. A telefon fizikai eltulajdonításától semmilyen módon nem tudnak ezek a megoldások védeni, ez ellen mi, tulajdonosok tudunk óvintézkedéseket tenni. Szintén nem tudjuk használni ezt a funkciót akkor, ha a telefont kikapcsolják, lemerül, vagy nincs internet kapcsolata. Így ez valóban abban az esetben hasznos, ha elhagyjuk a készüléket.

Mit tegyek, ha ellopták a telefont?

Ha a telefonodat ellopták, mindenképpen tegyél feljelentést a rendőrségnél.

Mely telefonokra érhető el?

A Telefonkereső az EMUI 10.1 kiadástól elérhető a Huawei készülékeire. A P40 és P40 Pro modell gyárilag ezzel a szoftverrel érkezik, a korábbi modellek közül pedig sok frissítésként kapja meg ezt a szoftververziót, amelyet követően elérhető a Telefonkereső funkció.

Mikor kap EMUI 10.1 frissítést a Huawei telefonom?

Szeretnél további tippeket és trükköket a Huawei telefonodhoz? Katt ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával