Kiegészítők

Ilyen lesz az autókba szánt Huawei okosképernyő

A Huawei bejelentette az autókba szánt Smart Screen megoldását, amivel a régebbi gépjárművek lesznek “felokosíthatók”.

Huawei Car Smart Screen

Kevin Ho, a Huawei Consumer Business Group egyik vezetője Kínában bemutatta a Harmony OS operációs rendszert futtató, autókba szánt kijelzőt, amely a Huawei új HiCar megoldását használja.

A Huawei szerint 2021-re már 5 millió új autó lesz Huawei HiCar támogatással ellátva. A rendszer már 150 autótípust támogat 20 különböző gyártótól. Sajnos ezek egyelőre mind kínai piacra szánt autótípusok, Európában egyelőre ilyen kevésbé várható.

Huawei Car Smart Screen

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Car Smart Screen technikai információi még nem elérhetők, ezt november 5-én fogja felfedni várhatóan a Huawei. Amit az első képek alapján tudhatunk, hogy viszonylag nagyméretű, szélesvásznú képernyőt ad majd a Huawei, vékony kerettel. Az autó műszerfalára helyezhető kijelző lehetőséget nyújt majd a felhasználónak, hogy azzal összekösse Huawei készülékét, elérhető legyen rajta a nacigáció, illetve valószínűleg akár az autóval is közvetlen összeköttetésben lehet majd, ez pedig lehetőséget nyújthatna arra, hogy az autó hangrendszerén szóljon a telefonról lejátszott zene, amit az okosképernyőn keresztül vezérelni lehet, iletve az autó technikai paramétereiről is információt adhatna.

Ilyen egy Huawei HiCar támogatású új autó

Bár árról nincs pontos információ még, kifejezetten érdekes projekt lehet a Huawei Car Smart Screen, hiszen nagyon sok, akár pár éves, vagy régebbi autó van, amelybe nem került multimédiás kijelző és fejegység, ezzel pedig könnyedén felokosítható utólag.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával