Kiegészítők

Itt a világ első 1,5 TB-os microSD kártyája

Hamarosan jöhet a piacra a világ első 1,5 TB-os microSD memóriakártyája a Microntól.

Az Embedded World 2022 konferencián, Nürnbergben jelentette be a Micron az új i400-as sorozatú microSD kártyáit, amelyek 256 GB-tól 1 TB kapacitásig lesznek elérhetőek, illetve a világon elsőként jön belőle 1,5 TB-os kapacitással szerelt verzió is.

Itt a világ első 1,5 TB-os microSD kártyája

A kártyát a Micron a vállalat 176 réteges 3D NAND technológiájával állította elő a teljesítményre és az ellenállóságra is fókuszálva. A felhasználási terület nem is a telefonok, vagy tabletek lennének, helyette a különböző videós eszközök, mint a menetrögzítő kamerák autóban, a rendőrségi testkamerák, vagy akár az otthoni biztonsági kamerák.

A gyártó szerint akár 120 teljes napot képes videón tárolni az i400-as 1,5 TB-os kártya, igaz azt nem részletezte a Micron, hogy mindezt milyen felbontás esetén. Ennek ellenére a 4G videók rögzítésével nincs gondja, azaz a sebessége elbírja. A belső tesztek alapján kb. 228 évnyi élettartammal rendelkezik.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet a piacra és milyen áron a 1,5 TB-o microSD.

Érdekesség, hogy amikor 2015-ben Kínában jártam HUAWEI gyárlátogatáson, akkor lehetőségem volt megtekinteni egy helyi fake marketet, egy olyan piacot, ahol szó szerint minden hamis, kifejezetten a hamisított termékek értékesítésére szolgál. Ekkor már árultak olyan hamis microSD kártyákat az árusok, amelyekre 1 TB-os kapacitás volt festve, valójában azonban pár GB-nál többet természetesen nem tudtak.

A HUAWEI 2018-ban jelentette be a saját memóriakártya megoldását, az NM Card technológiát, amely a nano SIM kártya méretével megegyezik. Ezt akkor 64, 128 és 256 GB kapacitással adták ki, a kínálat azóta sem változott (csak nagyon nehéz lett beszerezni a kártyát), illetve nagyobb mértékben nem is terjedt el más gyártóknál annak ellenére sem, hogy egyébként kifejezetten praktikus.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával