Hírek

Itt az első elemzés mi várhat a Huawei-re a legrosszabb esetben

A Strategy Analytics készítette egy gyors kutatást “Túléli a Huawei az amerikai tiltást?” címmel. Azt vizsgálta az elemző cég, hogy amennyiben a Google Play Szolgáltatásoktól elesik a Huawei, az hogyan érintheti a vállalat okostelefon eladásait 2019-ben és 2020-ban, főleg a Nyugat-Európai piacon.

A jelentés az egyik legrosszabb eshetőséget veszi alapul, azaz azt nézte meg, mi történik, ha folytatódik az amerikai tiltás. Ebben az esetben a Strategy Analitcs 2019-ben 24%-kal csökkenő eladásokat vár, míg 2020-ban további 23%-kal csökkenhetne az eladás. A jelentés azzal indokolja a kalkulációt, hogy a Trump adminisztációs intézkedései megnehezíti a Huawei Technologies számára az amerikia hardverek és szoftverek használatát. Meglátásuk szerint a kínai piac alakulására nem fog nagy hatást gyakorolni az eset.

Trump lát esélyt arra, hogy a Huawei mentesüljön a szankciók alól

Huawei Mate X

Jelentősen növekedett a Huawei az EU-ban az idén

Úgy véli a cég, hogy a csúcsmodellek piacán a Samsung és az Apple profitálhat rövid távon a Huawei-t érintő szankciókból. A felsőkategóriában és alatta Kínán kívül a Samsung és a további top kínai gyártók (Xiaomi, OPPO, VIVO) profitálhatna a legtöbbet abból, ha a Huawei elveszítené a Google Play támogatását a jövőbeli készülékeire.

Ideiglenesen eltörölték a Huawei elleni szankciókat

Mielőtt bejelentésre kerültek a Huawei elleni szankciók, a vállalat az első negyedévben 59 millió okostelefont szállított le és ez 50%-os növekedés volt a 2018 Q1-hez képest, ezzel pedig a Huawei a piac 17,1%-át birtokolta, jelentősen beelőzve az Apple-t és közelítve az első helyen lévő Samsunghoz. A 2018-as évben összesen 206 millió darab okostelefont adott el a Huawei. Ezen számok május közepéig azt mutatták, hogy a Huawei-nek akkora lendülete van, amellyel hamarosan a világ legnagyobb okostelefon gyártója lehetne.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Itt a Huawei Magyarország közleménye

Shui Qian, a Strategy Analytics elemzője azt várja, hogy a Huawei felül fog tudni emelkedni a jelenlegi helyzeten. Ha esetleg marad az amerikai tilalom, akkor az arra fogja kényszeríteni a Huawei-t, hogy még jobban felgyorsítsa a kutatást és fejlesztést anank érdekében, hogy teljesen mentesülni tudjon az amerikai beszállítókra való szükség alól.

Via
Gizchina
Source
Strategy Analytics

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker