Hírek

Itt az első elemzés mi várhat a Huawei-re a legrosszabb esetben

A Strategy Analytics készítette egy gyors kutatást “Túléli a Huawei az amerikai tiltást?” címmel. Azt vizsgálta az elemző cég, hogy amennyiben a Google Play Szolgáltatásoktól elesik a Huawei, az hogyan érintheti a vállalat okostelefon eladásait 2019-ben és 2020-ban, főleg a Nyugat-Európai piacon.

A jelentés az egyik legrosszabb eshetőséget veszi alapul, azaz azt nézte meg, mi történik, ha folytatódik az amerikai tiltás. Ebben az esetben a Strategy Analitcs 2019-ben 24%-kal csökkenő eladásokat vár, míg 2020-ban további 23%-kal csökkenhetne az eladás. A jelentés azzal indokolja a kalkulációt, hogy a Trump adminisztációs intézkedései megnehezíti a Huawei Technologies számára az amerikia hardverek és szoftverek használatát. Meglátásuk szerint a kínai piac alakulására nem fog nagy hatást gyakorolni az eset.

Trump lát esélyt arra, hogy a Huawei mentesüljön a szankciók alól

Huawei Mate X

Jelentősen növekedett a Huawei az EU-ban az idén

Úgy véli a cég, hogy a csúcsmodellek piacán a Samsung és az Apple profitálhat rövid távon a Huawei-t érintő szankciókból. A felsőkategóriában és alatta Kínán kívül a Samsung és a további top kínai gyártók (Xiaomi, OPPO, VIVO) profitálhatna a legtöbbet abból, ha a Huawei elveszítené a Google Play támogatását a jövőbeli készülékeire.

Ideiglenesen eltörölték a Huawei elleni szankciókat

Mielőtt bejelentésre kerültek a Huawei elleni szankciók, a vállalat az első negyedévben 59 millió okostelefont szállított le és ez 50%-os növekedés volt a 2018 Q1-hez képest, ezzel pedig a Huawei a piac 17,1%-át birtokolta, jelentősen beelőzve az Apple-t és közelítve az első helyen lévő Samsunghoz. A 2018-as évben összesen 206 millió darab okostelefont adott el a Huawei. Ezen számok május közepéig azt mutatták, hogy a Huawei-nek akkora lendülete van, amellyel hamarosan a világ legnagyobb okostelefon gyártója lehetne.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Itt a Huawei Magyarország közleménye

Shui Qian, a Strategy Analytics elemzője azt várja, hogy a Huawei felül fog tudni emelkedni a jelenlegi helyzeten. Ha esetleg marad az amerikai tilalom, akkor az arra fogja kényszeríteni a Huawei-t, hogy még jobban felgyorsítsa a kutatást és fejlesztést anank érdekében, hogy teljesen mentesülni tudjon az amerikai beszállítókra való szükség alól.

Via
Gizchina
Source
Strategy Analytics

Related Articles

Back to top button