Hírek

Januárban letarolta az Antutu toplistáját a Kirin 980

Az Antutu bechmark program fejlesztői megosztottáj a 2019-es androidos mérési toplistát, amelyet letaroltak a Kirin 980-as SoC-vel ellátott modellek.

Huawei Mate 20 széria

A toplistát globálisan, a felhasználók által készített mérések alapján állították össze, ehhez azon modellek adatait vették figyelembe, amelyekből legalább 1000 mérés született január 1-31. között. Fontos, hogy a pontszám nem a legmagasabb elért értéket jelenti, hanem a mérések átlagos pontszámát.

A Huawei Mate 20 széria nagyon jól teljesít és továbbra is csak megközelíteni tudják az Antutu Benchmark V7 szoftverben a konkurensek. Az első helyen a Mate 20 szerepel, 303 903 ponttal, míg a második a Mate 20 X, illetve a negyedik a Mate 20 Pro, azonban a harmadik helyen is egy Kirin 980-nal ellátott eszköz található.

A toplistán nem szerepel Samsung okostelefon, a Xiaomi három, a OnePlus kettő, az ASUS egy készüléket tudott feljuttatni a toplistára. Ezek mind Qualcomm Snapdragon 845 SoC-vel szerelt készülékek voltak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Januárban letarolta az Antutu toplistáját a Kirin 980

Az Antutu kiemelte, hogy a Kirin 980 dominanciája miatt kielemezték a mérési adatokat az első négy helyezett modell esetében és nagyon sok esetben a felhasználók be sem kapcsolták azt a Teljesítmény módot, amellyel az EMUI 9-ben maximális sebességre lehet tekerni a hardvert.

Bár hangsúlyozzuk, hogy ez egy általános, benchmark mérés eredménye, amely nem  teljesen a felhasználói használaton alapul, ennek ellenére nagyon komoly az a dominancia, amit a Huawei készülékei és a chipjei elértek. Akik régóta követik a Kirin chipek pályáját, emlékezhetnek rá, hogy a Huawei P8-as csúcsmodell esetén még messze elmaradt a Qualcomm aktuális felsőkategóriás rendszerchipjeitől a Huawei megoldása, a P9 esetén már közelített, ezt követően a Kirin 960-tól kezdve mondhatjuk azt, hogy a Huawei komoly vetélytársat tud felmutatni a Snapdragon 800-as szériája ellen. 2018-ra pedig úgy tűnik, hogy a fejlesztéseknek hála sikerült előnybe kerülni a chipek teljesítménye terén.

Korábban a Huawei vezetői elmondták, hogy nem fogják a Kirin chipjeit más gyártók számára értékesíteni, mert ezen fejlesztések nyújtanak számukra versenyelőnyt, a felhasználóknak pedig olyan pluszt, amely miatt megéri a Huawei készüléket választaniuk.

Forrás
Antutu

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával