FunkciókHírek

Jön a Huawei HiCar, ami jobb lehet az Android Autónál

Korábban írtunk arról, hogy a Huawei saját térképszolgáltatást indít, amelyet a fejlesztők Map Kit néven érnek majd el. Azonban autós megoldáson is dolgozott a vállalat, amely az EMUI 10-be is bekerült.

EMUI 10 - HiCar autós mód

A HDC 2019-en lett bejelentve a HiCar funkció, amely egyes régiókban lehet elérhető a Huawei okostelefonokon, amelyeken EMUI 10 érhető el. Ez egy Android Auto és Apple CarPlay konkurens, a telefonunkat köthetjük össze az autó multimédiás egységével, azonban az eddigi megoldásokhoz képest sokkal több funkciót kínálhat.

Egyrészt a telefon főbb funkciót elérhetjük vele az autó beépített kijelzőjén olyan felületen, amely könnyebb kezelhetőséget kínál utazás közben. Lehetőség lesz vele a telefonhívásokat és a zenelejátszást kezelni, de a navigációban is segít majd. Nagyjából ezt tudja az Apple CarPlay, valamint Android Auto (amely hazánkban hivatalosan nem érhető el) is.

Jön a Huawei Map Kit térképszolgáltatás

A Huawei HiCar funkcionalitása viszont ennél szélesebbkörű. A kompatibilis HiLink okosotthon termékeket az autóból lehet vezérelni, ami azt jelenti, hogy akár utazás közben, az autó műszerfalán keresztül is lekapcsolhatnánk a világítást otthon. Telefonhívás közben képes megosztani az autó menetrögzítő kameráinak felvételét, így akár egy videóhívás során megmutathatjuk az utazásunk másoknak. A videón látottak alapján a Huawei Watch GT sportórával együtt használva képes érzékelni azt a rendszer, ha vezeték közben elálmosodnánk és figyelmezetet, hogy ébren maradjunk, ezzel megelőzve egy balesetet.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei HiCar segítségével nem csak a telefon funkcióit érhetjük el az autón, hanem a támogatott autók esetén annak funkcióit is elérjük a telefonon. Így lehetőség lenne távolról felhúzni az ablakokat, vagy beállítani a klímát az autóban a telefonról.

Ezek az EMUI 10 újdonságai

Hogy a Huawei HiCar milyen piacokon lesz elérhető, az egyelőre kérdéses. Az EMUI 10 kínai bemutató oldalán egészen sok infót megoszt a vállalat a funkcióról, azonban a nemzetközi, angol oldalon egy szó sincs róla, amely arra utalhat, hogy elsőnek csak Kínában lehet elérhető. Valószínűleg erről részletesebb információkat a Huawei Mate 30 széria megjelenését követően tudhatunk meg, amikor elérhető lesz az EMUI 10.

A HDC 2019 újdonságai és nagy bejelentései itt!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával