Hírek

Jóval olcsóbbak lesznek az összehajtható kijelzős telefonok

Manapság az összehajtható okostelefonok még egyet jelentenek a legdrágább készülékekkel, amelyek pillanatnyilag még meg sem vásárolhatók. Az egyik kijelzőgyártó szerint azonban hamarosan jelentősen eshet ezen modellek árai.

Ilyen lett a Huawei Mate X, az összehajtható kijelzős 5G okostelefon

Az MWC 2019-en bemutatott Huawei Mate X gyönyörű, látványos, azonban még nincs kész, folyamatban van a fejlesztése és a nyár folyamán várható a megjelenése, 2 299 eurós áron. Elsősorban emiatt lesz igazán komény dolga a Huawei-nek eladni, pont úgy, mint a többi hasonló modellt gyártó vállalatnak, hiszen olyan árszinten vannak még most ezen modellek, amelyek nagyon korlátozzák a célközönség méretét.

A BOE nevű kínai kijelző gyártó, amely többek között a Mate X összehajtható kijelzőjét is gyártja, úgy véli, hogy néhány éven belül  jelentősen leeshetnek ezen modellek árai. Zhang Yu, a BOE senior alelnöke egy interjúban azt mondta, hogy az összehajtható kijelzős okostelefonok árai 2021-re már a 10 000 jüanos árszintet is elérhetnek, ez nagyjából 430 ezer forintot jelent. Természetesen még ennyiért is rendkívül magasnak mondható az ára egy telefonnak, azonban ez közel fele a Mate X jelenlegi árának, tehát két év kell csak ahhoz, hogy érezhető különbség lehet ezen készülékek árait tekintve.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Korábban a Huawei Fogyasztói üzletágának vezetője, Richard Yu is hasonlóan nyilatkozott, ő azt mondta, hogy 1-2 év múlva elérhetik az összehajthatós készülékek az ezer eurós árszintet, majd később, talán 5 éven belül akár az 500 eurós árkategóriában is megjelenhetnek az összehajtható modellek.

Forrás
Gizchina.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával