HírekKiegészítők

Kipróbáltam a Huawei okosszemüvegét

Az IFA 2019 kiállításon lehetőségem nyílt kipróbálni a Gentle Monster Huawei Eyewear okosszemüveget, amely egy headsetet kombinál a szemüvegekkel.

Kipróbáltam a Huawei okosszemüvegét

A Huawei Eyewear minimalista dizájnnal készült, ötféle kerettel vásárolható meg és nem rendelkezik fizikai gombokkal. A töltőmodul, a dupla mikrofon, a chipset, a hangkeltő és az akkumulátor is a szemüveg szárába van integrálva és rendkívül fontos és hasznos, hogy a lencsék és a keret a felhasználó által cserélhető, így többek között sötétített és áttetsző lencsét is lehet vele használni, eltérő dizájnokkal. Hogy ezek kinek mennyire tetszenek, az nyilván egyéni preferencia kérdése.

Kipróbáltam a Huawei okosszemüvegét

Az okosszemüveg sztereó hangzással rendelkezik, képes kezelni a hívásokat és zenehallgatásra is megfelelő. Telefonhívásokhoz AI-val megtámogatott zajszűrést kínál. A hangrögzítést sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni a kiállításon, pedig ennek jó háttérzajt adott volna az IFA 2019, viszont a hangzását igen. A nagy környezeti zaj ellenére tisztán és jól hallottam a lejátszott zenét. Azt fontos kiemelni, hogy mivel a fül szabadon van, mindent hallani a környezetből is. Emiatt természetesen a különböző headseteket zenehallgatásra nem váltja ki, ellenben például kerékpározásnál, városi közlekedésnél tökéletes arra, hogy menjen a zene, közben pedig ne üttessük el magunkat azért, mert nem halljuk, hogy mi történik körülöttünk. Telefonhívások lebonyolítására is megfelelő minőségű volt a hangerő.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A szemüveghez tartozik egy fehér, bőrszerű tartótok is, amelyen keresztül feltölthető a szemüveg, erre NFC-s megoldást talált ki a Huawei. A tartó egészen vastag és nagy, erre a szemüveg védelme miatt lehetett szükség, illetve azért, hogy elhelyezhető legyen benne egy méretes akkumulátor, amivel táplálható a kiegészítő.

Kipróbáltam a Huawei okosszemüvegét

Az ár nem éppen a hazai pénztárcákhoz igazodik, Kínában kb. 85-106 ezer forintnak megfelelő összegért vehető meg. Nyilván az olcsó napszüvegekhez és a headsetekhez képest ez egy nagyon magas ár. Azonban ha megnézzük a szemüveg piacot, ott a minőségi darabok mennyibe kerülnek, akkor egyáltalán nem rugaszkodik el a valóságtól a Huawei. Persze ettől még a magyar pénztárcának nem lesz annyira baráti, viszont valószínűleg ez nem lesz gond, hiszen kevésbé valószínű, hogy itthon kapható lesz, annyira rétegtermékről van szó.

Megjelent a Huawei okosszemüvege

Ilyen lett a Huawei okosszemüvege

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával