Hírek

Levette a Google a Huawei telefonokat az AER listáról

A Google eltávolította az Android Enterprise Recomended modellek listájáról a Huawei készülékeit.

Elég sok telefon és tablet is elérhető volt az üzleti felhasználásra ajánlott készülékek listáján, azonban az összes lekerült a Google AER oldaláról. Bár a Google ezt nem kommentálta, illetve a Huawei embargót 90 napra ideiglenesen felfüggesztették, ennek ellenére felesleges összeesküvés elméleteket keresni a telefonok lekerülése mögött, annak megvan a racionális oka.

5 újabb Huawei kapott a Google-től üzleti minősítést

Az ok egyszerű, a hosszú távú bizonytalanság. A Google Android Enterprise Recomended eszközök azon telefonok és tabletek Android operációs rendszerrel, amelyek legalább 90 naponta kapnak biztonsági frissítést, valamint a megjelenést követően egy főverzió frissítéssel rendelkeznek. Jelenleg mindenki számára kérdéses, hogy mi fog történni a Huawei telefonjaival a jövőben és emiatt került le a Google ajánlásai közül is.

Többféle irány van a Huawei telefonok jövőjét tekintve. A leginkább pozitív az, ha a kereskedelmi embergót véglesen eltörli az amerikai kormány, ezt követően minden mehet tovább úgy, ahogyan eddig is, ezután valószínűleg az AER listára is visszakerülne a Huawei. A másik lehetséges opció, hogy a Google Play Szolgáltatások nélkül, saját megoldásokkal kínál androidos telefonokat a Huawei, illetve akár elképzelhető volna az is, hogy egy nem androidos rendszert ad ki a jövőben, az alkalmazás kompatibilitás miatt azonban ez nagyon erősen kérdéses.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogy mi fog történni a jövőben, azt még nem tudni, de itt a HuaweiBlogon be fogunk mindenről számolni.

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Forrás
Google

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával