Hírek

Már nem csak a Huawei-nek van Leica kamerás telefonja

A Leica 2016-ban lépett be az okostelefonpiacra a Huawei-jel karöltve, az elmúlt öt évben pedig számos olyan modell jelent meg, amelynél elérhető volt a Co-Engineered with Leica logó.

4 éves a Huawei és Leica szerelme

A Huawei P9 volt az első modell, amelyet a Leica és a Huawei közösen alkotott meg, majd nem sokkal később közös kutató és fejlesztő központ is megnyitott Németországban a két cég. A legutóbbi, Leica kamerarendszerrel ellátott telefon az összehajtható Mate X2 volt.

Bár azt nem tudni, hogy pontosan hogyan áll jelenleg a Huawei és a Leica együttműködése 5 évvel az első telefon megjelenése után, azonban az biztos, hogy már nem csak a kínai gyártóval dolgozik együtt a fotós márka. A japán Sharp bemutatta az AQUOS R6 nevű okostelefonját, Leica kamera rendszerrel.

Sharp AQUOS R6

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az ázsiai piacra szánt Sharp AQUOS R6 modell kamerája kifejezetten különleges, hiszen ez az első olyan okostelefon a piacon, amely 1” méretű képérzékelő szenzort kapott, 20,20 millió képponttal. Az új szenzor előtt a Leica SUMMICRON lencserendszere van, 7 különálló lencsével, különlegesen nagy méretet igényelve a kameraszigeten. A kamera körül is feltűnik a Leica logó, illetve a Sharp telefonjának adatlapján is látható a Co-Engineered with Leica logó. A készülék ezen kívül egy ToF szenzort is kapott, illetve egy 12 megapixeles másodlagos kamerát is.

Sharp AQUOS R6

A Sharp egyébként hardveresen is elég jól felszerelte a telefont, a 6,6”-os Pro IGZO OLED kijelző WUXGA (1260×2730 képpont) felbontású, ami 1 és 240 Hz közötti képfrissítési rátával rendelkezik, akár 2000 nit fényerővel. A Qualcomm Snapdragon 888 SoC mellé 12 GB RAM és 128 GB UFS 3.1 háttértár került. A hátlap alatt 5000 mAh-s akkumulátor található, az AQUOS R6 Android 11-et futtat. Egyelőre nem ismert sem az ára, sem a pontos megjelenése.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával