Hírek

Megjelent a Huawei Nova 8i Magyarországon

Október közepére megjelent a Huawei első idei új telefonja a 2021-es évre. Ez a Huawei Nova 8i.

Még a nyár közepén, Malajziában debütált a Huawei Nova 8i, most pedig Európában, ezzel együtt Magyarországon is megjelent. Hazánkban ez az első új okostelefon megjelenése a Huawei-nek 2021-ben. előzőleg 2020-ban a Huawei Mate40 Pro és a Huawei P smart 2021 debütált.

Megjelent a Huawei Nova 8i Magyarországon

A Nova sorozat legújabb tagjának hátoldalán a négy kameraszenzor egy körlapon helyezkedik el, ez a megoldás nagyban hasonlít a Mate 30 Pro esetén alkalmazott kialakításra. A hátlap szélei lekerekítettek, illetve a kék, rózsaszín és fekete színű modellek hátlapjai speciális színváltozást mutatnak be ahogy mozgatás közben megtörik rajtuk a fény.

Az előlapon 6,67”-os kijelző található meg, FullHD+ felbontással. Az eddigiekhez képest sokkal vékonyabb kerettel, a “Huawei Edgeless Display” névre keresztelt megoldás oldalt 1,3 mm, felül 1,35 mm vékony kijelző keretet tartalmaz.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A kijelző alá egy 4300 mAh-s akkumulátor került, ami megkapta a Mate40 Pro modellben debütált 66 wattos Huawei SuperCharge töltési sebességet. Ezzel 0-ról 60%-ra 17 perc alatt, 100%-ra 38 perc alatt képes feltölteni a Nova 8i. A Huawei intelligens töltését támogatja a telefon, azonban vezeték nélküli töltési funkciót nem kapott.

Megjelent a Huawei Nova 8i Magyarországon

A kijelzőbe vágott kamera lyuk egy 16 megapixeles szenzort takar. A hátoldalra középkategóriás Quad-Camera rendszert kapott, aminek a fő szenzora egy 64 megapixeles egység, van egy 8 megapixeles ultra-széles látószögű kamera, egy 2 megapixeles mélységélesség érzékelő, illetőleg egy 2 megapixeles makró kamera.

A meghajtásért a Qualcomm Snapdragon 662 nyolcmagos processzora felel. Hosszú idő után kerül HiSilicon Kirin  helyett Qualcomm SoC Huawei telefonba. A készülék 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral lett felszerelve. Érdekesség, hogy a telefon Android 10-zel és EMUI 11-gyel érkezik, nem HarmonyOS 2.0-val. Továbbra sincs tehát HarmonyOS telefonokon Kínán kívül.

 

Magyarországon is megvásárolható már a telefon, 139 990 forintos áron debütált. A dobozban megtalálható a 66 wattos SuperCharge töltő is, illetve természetesen 2 év jótállás vonatkozik a Nova 8i-re.

Végre! Rendes NFC-s mobilfizetés Huawei telefonokra

Így állítsd be a Curve Pay-t Huawei-re!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával