Kiegészítők

Méregdrága a Huawei első vezeték nélküli töltője

Kínában már megvásárolható a PORSCHE DESIGN Huawei Mate RS okostelefon, ezzel együtt pedig megjelent a gyártó első vezeték nélküli töltője is.

Huawei CP85 Quick Wireless Charger

A Huawei Wireless Quick Charger néven illetett, illetve Huawei CP85 típusszámon futó kiegészítő egy méregdrága kütyü, bár valószínűleg a PORSCHE DESIGN logó volt az, amely felturbózta az árat.

Mint ismert, a Mate RSkisebb” háttértárral szerelt verziója, amely ez esetben 256 GB-ot jelent 1695 euróba kerül majd az EU-ban, míg a világ első 512 GB-os háttértárral rendelkező mobiljáért 2095 eurót kell fizetni. Középárfolyamon váltva, ez nagyjából 530 és 650 ezer forintot jelent.

Már-már feltételezné az ember, hogy az iPhone X árára is jelentősen ráverő modell esetében a dobozban és az árban elfér a wireless töltő, azonban nem. Ezt külön kell megvenni, nem is kevés pénzért. A kínai webáruházak elkezdték listázni a CP85-öt, amelynek ára 150 dollár, azaz átszámítva hozzávetőleg nettó 37 ezer forint.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A fekete színű kiegészítő esetében ez az ár annyiból nem feltétlenül lenne magas, hogy mégis csak egy 15x drágább okostelefonhoz készült, tehát arányait nézve aki ennyiért vesz telefont, biztosan nem okoz számára anyagi megterhelést a töltő megvásárlása is.

Azért reálisabban nézve egy 10 wattos Qi töltőért nagyon sok a 37 ezer forint. A Samsung vezeték nélküli gyorstöltője 10 helyett 15 wattal tud tölteni (csak a kompatibilis Samsungokat, a Mate RS-t nem), azonban az ára a fele sincs a CP85-nek. Az 5 wattos Qi töltőket meg már akár 3-4 ezer forintért is meg lehet venni.

Fontos megjegyezni azt, hogy bár a Huawei gyorstöltőnek nevezi ezt, azért a vezetékes SuperCharge megoldástól, ami 22,5 watt teljesítménnyel tölt, jelentősen elmarad a sebessége és sok idő kell mire 10 wattos teljesítménnyel egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor feltölthető.

Nyilván a Huawei Wireless Quick Charger ára nem sok hazai felhasználó életét keseríti meg, hiszen a Mate RS sem kerül itthon forgalomba, más Huawei modellhez pedig nem használható.

Szeretnéd vezeték nélkül tölteni a Huawei telefonod? Itt teszteltük hogyan lehetséges! 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával