Hírek

Nem a Huawei-től jött az első EMUI 12-t futtató telefon

A nyár végén megjelent a kínai piacon egy FFALCON Thunderbird FF1 nevű okostelefon, amelyet a TCL gyárt – a Huawei-jel közösen.

FFalcon Thunderbolt FF1

A TCL új készüléke a Huawei kínálatában is feltűnt Kínában, ennek eredményeként a TCL nem árulja azt közvetlenül, helyette a Huawei teszi ezt meg. A telefon 6,67”-os 120 Hz-es kijelzőt kapott, a Snapdragon 690-es SoC-je pedig támogatja az 5G-t. A hátoldalon három kamera található, a fő szenzor 64 megapixeles, az ultra-wide-angle lencse mögött egy 8 megapixeles szenzor van, illetve van egy 2 megapixeles makro kamera is. A FFALCON Thunderbird FF1 4300 mAh-s akkumulátort kapott és a Huawei-től megörökölte a 66 wattos SuperCharge töltést is.

EMUI 12 fut rajta

Érdekesség, hogy a kínai piacra szánt készülék Android 11 operációs rendszert futtat, emellett megkapta az EMUI 12-t a Huawei-től. Ez azért érdekes, mert az EMUI 12 nagy csendben debütált, egyelőre semmit nem mondott a Huawei róla, hogy mely telefonok és mikor, milyen formában kaphatják meg. Ellenben azt látni, hogy nagyjából teljesen megegyezik a HarmonyOS 2.0 kinézetével.

FFalcon Thunderbolt FF1

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A TCL telefonján gyárilag EMUI 12 fut, illetve számos Huawei app is felkerült rá, valószínűleg a Huawei Mobile Service-t is használja a készülék.

Ezzel gyakorlatilag a FFALCON Thunderbird FF1 lett az első telefon, ami gyárilag EMUI 12-t futtat, hamarabb mint bármelyik Huawei telefon.

Érdekesség, hogy a TCL 2020-ban megpróbálkozott az európai és magyarországi piacra lépéssel is az okostelefonjai terén. A TCL 10, TCL 10 Plus és TCL 10L modellek nem arattak osztatlan sikert, nem is igazán jött utód modelljük az országba.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával