Tippek-trükkök

Akkumulátor szintjelzőt csinálhatsz a notch-ból

Egy ügyes trükkel egyszerűen akkumulátor töltöttségjelzőt csinálhatsz a telefon notch részéből!

Az egyik XDA Developers fórum felhasználó, kumarsid7 fejlesztett egy alkalmazást, amely kihasználja a Huawei telefonokon lévő notch-ot, azaz szenzorszigetet és azt egyfajta akkumulátor szintjelzőként kezeli.

Nem egy egy óriási nagy ördöngősségről van szó, igazából az történik, hogy az alkalmazás beállít egy élő háttérképet, amely része a notch körül egy színes keret. Ez a színét és a méretét is az akkumulátor töltöttségének megfelelően módosítja.

Akkumulátor szintjelzőt csinálhatsz a notch-ból

Az alkalmazásból elérhető ingyenes verzió, ezen esetben egy darab, tengerpartot ábrázoló háttérkép érhető csak el, azonban a Pro verzió nem több, mint 130 forintba kerül a Google Play Áruházban, ami több háttérképet is kínál. Ha valakinek megtetszik ez a megoldás, elsőnek mindenképpen célszerű az ingyenes verziót letölteni, azt kipróbálni és ha még ezt követően is bejön, illetve megfelelően működik, akkor megvásárolni a Pro kiadást.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Fontos, hogy az alkalmazást csak notch kijelzős telefonra telepítsük (P20 Pro és Mate 20 Lite telefonon teszteltem, megy), illetve ne legyen bekapcsolva a bevágás elrejtése funkció sem.

Hogy tetszik a funkció? Írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával