Hírek

Sokba kerül a Huawei P40 széria kamerarendszere

A Huawei a P40 szériával ismét tudott újítani a kamerában, amely meghozta az eredményét, ennek azonban ára van.

Új DxOMark rekordokat döntött a Huawei P40 Pro

A P40 széria bemutatóját követően a Wired közölt interjút Richard Yu-val, amelyben rákérdeztek arra, hogy mennyi ideig lehet még az okostelefonok innovációjának “játszótere” a kamerák fejlődése. A Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője elmondta, hogy szeirnte a következő egy, vagy két év az, amíg valódi előrelépéseket lehet mutatni a kamerák tekintetében, amelyek innovatívnak számítanak.

Emellett elmondta Yu azt is, hogy ennek ára van, ráadásul nagyon magas. A Huawei sok pénzt költött a P40 széria kamerájának kifejlesztésére, telefononként kb. 100 dollárt, vagy akár többet is jelent az árban a kamera. Nagyon magasak az alkatrészek árai. Richard Yu nem kertelt, szerinte túl sokba is kerül egy-egy csúcsmodell esetében a kamerarendszer.

A P40 széria modelljeibe egy új, 50 megapixeles RYYB szenzor került főkameraként. A P40 Pro és P40 Pro+ esetén az 5x-ös optikai zoomot szolgáló szenzor is megújult, szintén RYYB-re váltott. Ezen kívül a videózásra és nagylátószögű fotózásra használt kameraszenzor is az új, 40 megapixeles SuperSensing megoldásra épül. Ennek eredménye, hogy a DxOMark mérései alapján a Huawei P40 Pro az eddigi legjobb kamerás eredménnyel rendelkezik, amit teszteltek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei P40 Pro magyarországi ár és előrendelés

Huawei P40 magyarországi ár és előrendelés

Richard Yu elmondta, hogy bár a következő 1-2 évben még a kamera nagyon fontos innovációs pont lesz, ezt követően sem áll meg az élet. A felhasználók egyre több időt töltenek a telefonjukat használva, emiatt még hosszabb üzemidőre, nagyobb kijelzőre és még komolyabb szemvédelemre lesz szükség. A nagyobb kijelzőket tekintve, ha zsebben akarjuk hordani a készüléket, akkor két opció lesz, a VR megoldások, valamint az összehajtható telefonok, mint a Mate Xs.

,,Az amerikai tilalom után ezt meg kellett tennünk!” – Richard Yu interjú

Forrás
Wired

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával