Hírek

Többféle képernyőre is jó lesz egyetlen HarmonyOS 2.0 app

A HarmonyOS 2.0 végre elhozta az azonos fejlesztői környezetet a különböző platformokra, a Huawei szerint egyetlen app jó lehet számos kijelző méretre.

Többféle képernyőre is jó lesz egyetlen HarmonyOS 2.0 app

Ha valaki egy androidos appot szeretne fejleszteni, nem lesz jó ugyan az az alkalmazás telefonra, órára és tévére. A Huawei ezt szeretné megszüntetni és a HarmonyOS-t úgy tervezte meg, hogy a fejlesztés során elég legyen egy appot elkészíteni és a rendelkezésre álló fejlesztői eszközök segítségével az többféle kijelzőn is megfelelően jelenne meg.

A kiterjesztett UI vezérlésnek köszönhetően lehetőség van arra, hogy a HarmonyOS 2.0-ra megírt alkalmazások gyorsan és dinamikusan változtassák a felületüket az adott kijelzőhöz igazítva. Ez azt jelenti, hogy például egy zenelejátszó alkalmazás megfelelő dizájnnal jelenhet meg telefonon, okostévén, okosórán, vagy akár az autó kijelzőjén. Mindehhez nem kell négy különböző appot fejleszteni, csak egyet.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HarmonyOS 2.0 telefonos béta bemutatójával 50 új UI elem vált elérhetővé a fejlesztők számára, segítve a különböző kijelző méretekre való optimalizációt.

Ezeken a Huawei modelleken tesztelhető a HarmonyOS 2.0

Így fut a HarmonyOS 2.0 Beta a Huawei P40 okostelefonon

100 millió HarmonyOS terméket gyárthat a Huawei 2021-ben

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával