Kiegészítők

Továbbra is nagyon megy a Huawei az okosórák piacán

Az IDC felmérése szerint 2020. második negyedévében haalmasat nőtt a Huawei okoskarkötő részlege globálisan.

Huawei Watch Fit okoskarkötő

A felmérés szerint a Huawei okosórát és okoskarkötőt (bár ezek között a határok elmosódnak lassan) 10,9 millió darabot szállított le, ami a teljes piac teljesítményének 12,6%-a. Ha a 2019 Q2-es időszakhoz viszonyítjuk, ez masszív 58%-os növekedést jelent, több mint négyszer nagyobb arányban tudta növelni eladásait a Huawei Technologies, mint az iparág átlaga. Ezzel a cég a második legnagyobb szereplő ezen a piacon.

A kategóriát továbbra is az Apple vezeti, amely 25,3%-kal tduott nőni, 29,4 millió darabot adott el az Apple Watch-okból. Elmondható, hogy minden harmadik okoskiegészítő a karon Apple. A harmadik helyre a Xiaomi ért fel, nem sokkal lemaradva a Huawei mögött, míg a negyedik a Samsung, stagnáló számokkal. A Fitbit ott van ugyan az 5. helyen, azonban közel 30%-ot zuhantak az eladásai az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Továbbra is nagyon megy a Huawei az okosórák piacán

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A teljes piacot nézve, 2020. Q2-ben 86,2 millió darab okoskarkötőt és okosórát adtak el a gyártók, 14,1%-kal többet, mint egy évvel korábban. A Huawei jó eredménye egyaránt köszönhető a Watch GT széria kiemelkedő sikerének, illetve az új Band modellek népszerűségének.

Itt az új Huawei Watch Fit GPS-es okoskarkötő

Forrás
IDC

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával