Hírek

Új jelzést kapnak a 240 wattos és 40 Gbps-os USB-C eszközök

Az USB protokollokat fejlesztő USB-IF bejelentette, hogy a jövőben új jelölések érkeznek, amelyek a nagyteljesítményű töltőket és kábeleket fogják jelölni.

Amikor az USB Type-C, azaz közismertebb nevén az USB-C megjelent, azt mondták, hogy 100 watt teljesítményig támogatja a töltést a csatlakozó. Az évek során ez hamar szűkös keresztmetszett lett, hiszen a legerősebb notebookok már ennél nagyobb teljesítmény igénnyel rendelkezhetnek, valamint már a telefonok terén is jönnek a 100 wattos, vagy feletti töltési teljesítménnyel érkező töltők, kábele. A Huawei Nova 9 Pro pl. az első a kínai vállalatnál, ami 100 wattos SuperCharge töltést kap, de más márkák már 120 wattos töltést is bevetettek.

Az USB-IF fejlesztései nyomán fejlődtek a csatlakozó lehetőségei is. A legújabb szabványokkal töltés során akár 240 wattos teljesítmény is. lehet, illetve az új USB 4 csatlakozók 40 Gbps-os adatátviteli sebessége is elérhető.

Ezért vezetett be új logókat, jelöléseket a szervezet, amelyek azon eszközökre kerülhetnek fel, amelyek támogatják a követelményeket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Új jelzést kapnak a 240 wattos és 40 Gbps-os USB-C eszközök

A 40 Gbps-os sebességre képes USB-C eszközökre a matrica jelzi majd az adatátvitelt. A kábelek esetén az adatátvitelt, vagy a max 240 wattos teljesítményt is jelöli a matrica. A töltők esetén csak a 240 wattos töltési teljesítmény kerül feltüntetésre.

Ahhoz, hogy ezek a jelölések rákerüljenek az eszközökre, kiegészítőkre, azoknak támogatnia kell az USB-IF standardjait, illetve hitelesíteni kell. 

Az új jelzésekkel ellátott eszközök várhatóan 2022-ben jöhetnek elsőnek.

Eladó az USB-C.hu domain

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával