Hírek

Újabb amerikai haladék a Huawei-nek

November 18-án jár le második 90 napos ideiglenes licenc az Egyesült Államokban, amely a Huawei-jel való kereskedést biztosítja a vállalatoknak, azonban úgy tűnik, hogy újabb hosszabbítás érkezik.

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

A Reuters értesei alapján a Pentagon egy két hetes ideiglenes általános licencmeghosszabbítást eszközöl, amely lehetővé teszi továbbra is azt, hogy az amerikai vállalatok folytassák a kereskedelmet az embargó előtti megállapodások alapján. A két hetes extra hosszabbításra azért lehet szükség, mert nem készítették még el a hosszabb távú engedélyezést a kormányzatban.

Május közepén vezette be az USA Kereskedelmi Minisztériuma a Huawei és annak leányvállalataival szembeni szankciókat és a folyamatban lévő ügymenetek miatt rögtön egy 90 napos ideiglenes engedélyt adott ki, amelyet augusztusban ismét meghosszabbítottak 90 nappal, ez jár le november 18-án. A jelentések szerint folyamatban van egy hosszabbtávú kiterjesztése az ideiglenes engedélyeknek, azonban ennek a véglegesítése nem fejeződött be, ezért kapott még 14 nap haladékot a rendelet.

Donald Trump

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Mindeközben már fél év telt el azóta, hogy a Huawei-t tiltólistára tették és nem kereskedhetnek vele amerikai vállalatok. Amit láthatunk azóta kívülállóként, hogy kevesebb az új modell (a Mate 30 széria nem is került be az EU-ba, ahogyan a MediaPad M6 sem, mert egyik sem kapott Google licencet), azonban a meglévő modellek kitartanak, ezek esetében a jövőben sem lesz érezhető hatása a szankcióknak. Bár a hazai és EU értékesítések egészen biztosan csökkentek, világszerte azonban tovább tudott növekedni a Huawei és a harmadik negyedévben 24,4%-os bevételnövekedést könyvelt el a cég a tavalyi év azonos időszakához képest.

A HMS lehet a Huawei jövője

Az elmúlt fél évben gőzerővel dolgoznak a Huawei Mobile Services kiterjesztésén, mellette pedig azt el lehet mondani, hogy az amerikai szankciókkal egyáltalán nem sikerült megtörni a Huawei-t és nem úgy néz ki, mintha a gyártó csődbe menne, beszüntetné tevékenységét, vagy bármilyen érezhető és komoly hatással volna hosszú távon rá Trump kormányának aktivitása.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával